Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

VIDEO. Mani Gyenes a bifat prima etapă. Povestea primei probe speciale din Dakar 2019

După startul festiv din capitala peruană Lima, Raliul Dakar, ediția 2019, a pornit în forță ieri, luni, 7 ianuarie, cu o etapă de 330 de kilometri, care a inclus o probă specială de 84 de kilometri. Aflat încă în perioada de recuperare după fractura suferită la brațul drept, sătmăreanul Mani Gyenes a debutat în această primă etapă, folosind primii kilometri din raliu pentru a lua pulsul și a vedea ce ritm de cursă poate avea în situația dată.

,,Am trecut de prima probă specială. Acești 84 de km au fost chiar destui pentru mine, așa de încălzire. Am avut vreo 70 de km de dune și vreo 14 km de drum, de râu secat. Nu a fost un traseu foarte greu, nisipul a fost destul de tare, nu m-am blocat niciodată”, a declarat Mani.

După această etapă de acomodare, Mani ocupă locul 67 în clasamentul general, 8 la clasa Maraton și 4 în clasamentul categoriei Malle Moto.

Mani va debuta astăzi în cea de-a doua etapă (Pisco – San Juan de Marcona) care măsoară 552 de kilometri, 342 dintre aceștia fiind kilometri probei speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.