Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Adrian Cozma: PNL a stabilit că nu va vota schimbarea denumirii Școlii nr. 10

Consilierul județean PNL Adrian Cozma continuă să fie extrem de vehement la adresa conducerii Primăriei Satu Mare care a decis să redenumească „Şcoala Gimnazială nr. 10″ Satu Mare în „Şcoala Gimnazială Rákóczi Ferenc”.

Cozma îi transmite primarului Kereksenyi Gabor că sentimentele sătmărenilor nu se pot negocia, asta după ce edilul-șef al Sătmarului a pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de redenumire. Adrian Cozma a ținut de asemenea să transmită faptul că Partidul Național Liberal Satu Mare nu va vota schimbarea denumirii Școlii nr. 10.

Redăm, în continuare, declarația consilierului județean Adrian Cozma:

,,Putem negocia orice, dar nu principii și nu negociem sentimentele satmărenilor. Primarul Gabor a pus pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local, proiectul de redenumire a „Şcolii Gimnaziale nr. 10″ Satu Mare în „Şcoala Gimnazială Rákóczi Ferenc” Satu Mare.

PNL, în forurile statutare de conducere, a stabilit că nu va susţine acest demers nefiresc şi antiromânesc al UDMR și sper ca toți colegii consilieri din PNL să voteze ca atare.

E și o formă de respect față de toți membrii PNL, care nu împărtășesc și nu susțin inițiativa primarului. E și o formă de încredere și respect reciproc. PNL nu este UDMR. PNL nu a negociat niciodată așa ceva și cred că așa va și rămâne.

Satu Mare are atâtea și atâtea probleme însă se stăruie în lucruri care nu sunt pe agenda satmarenilor”.

10 comentarii

  1. istvan Răspunde

    Bravo Cozma, ai descoperit gaura pe macaroana, sau ai taiat vana pe cacat ? Intelectual descoperire aidoma.

  2. Cristian Răspunde

    Daca ar fi pus mana macar pe wikipedia dl cosma afla ca acest hulit rakoczi a sponsorizat prima traducere a bibliei in romana si a creat primele scoli romanesti din ardeal, ba mai mult a incurajat liturghia ortodoxa in limba romana si a dat libertate religioasa in transilvania..dar noi romanii huo..e ungur!

  3. alin Răspunde

    Cristi, tu ori esti drogat, ori ai baut Mona.
    Ce-s cu aberatiile astea?

  4. Adrian Răspunde

    Mi se pare incredibil ca acest pacalici e inca luat in serios si vorbeste in numele PNL.
    Cu ce anume afecteaza schimbarea denumirii unei scoli dintr-o abstractiune ”Scoala Nr. 10” cu numele unei personalitati transilvanene, care depaseste granitele etnice?
    Cozma incearca sa joace cartea nationalista unde chiar nu era cazul.
    PNL-isti, treziti-va, nu mai permiteti oricarui bisnitar de tigari sa duca traditia partidului in derizoriu!

    • Wikilog Răspunde

      Sa ii zica Francis sau Gheorghe daca tot a fost o personalitate transilvaneana.

      Ia uitate numai la diferentele intre cei doi

      “Între 1703 și 1711, el a condus răscoala „curuților” împotriva dominației habsburgică din Ungariei (Revolta Curuților). Francisc Rákóczi al II-lea este considerat erou național în Ungaria, cu multe străzi și instituții numite după el în aproape toate localitățile din Ungaria.”

      Pe cand Gigi a fost baiat corect

      “Conform ideilor Calvinismului a sprijinit folosirea limbii materne în liturgie și în învățământ, nu numai în cazul comunității maghiare, dar și în cazul românilor și sașilor. La îndemnul lui și pe cheltuielile Principatului s-a tipărit în tipografia domnească de la Alba Iulia prima traducere completă a Noului Testament în limba română, Noul Testament de la Bălgrad, cunoscut și sub denumirea de Biblia Rakocziana.”

      In Buda Pest gasesti strada cu Ferencs dar cu Gigi NU.

  5. Unu' Răspunde

    Adevărul este că avem (noi sătmărenii, nu viniturile sudiste din balcanistan) mai multe în comun cu acest Rakoczi decât cu Doamna Stanca, Brătianu sau chiar cu Traian Vuia!
    Politicienii din prezent ar putea să învețe multe de la predecesorii lor maghiari!
    Înainte de orice comentarii, sunt ARDELEAN 100% de naționalitate română!

  6. Gigi Răspunde

    Si cu tot votul vostru,consilierii PNL au votat proiectul, sa va vad reactia niste gainari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.