Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. 2019, anul decisiv pentru Luna Șes. Avertismentul transmis de salvamontiști

Încă un proiect al Serviciului Public Judeţean Salvamont Satu Mare prinde contur, respectiv punerea în valoare a zonei de freeride din golul alpin al Pietroasei, prin amenajarea unui traseu de legătură marcat dintre Izvor Pietroasa și Punct Belvedere, de la mijlocul pârtiei de schi.

Este un demers ambițios care va da noi valențe de atracție și financiare domeniului schiabil Luna Șes.

„Pârtia de schi a fost profilată, si este foarte probabil, una din cele mai frumoase și spectaculoase pârtii din țară! S-a realizat în 2018 mai mult decât în ultimii cinci ani adunați laolaltă! Pentru a înțelege fenomenul trebuie să faci parte din el! Personal am sperat la începerea activității în sezonul 18-19, dar am știut că există și factori care pot decide peste voința umană termenii de finalizare a investitiei, cum ar fi, capriciile vremii sau variabilele din geografia și structura zonei montane.”, se arată în mesajul salvamontiștilor sătmăreni.

Reprezentanții Serviciului Public Judeţean Salvamont Satu Mare spun că anul 2019 este anul decisiv, iar faptul că s-a întârziat în realizarea proiectului poate fi un lucru bun.

„Să nu uităm că în tot răul este și un bine! Astfel, sub greutatea zăpezii căzute în acest an s-au prăbușit marea majoritate a arborilor care ar fi periclitat siguranța instalației de transport pe cablu, și implicit a schiorilor. Așadar…mai bine un sezon pierdut, decât un sezon cu victime!

Consider că 2019 este un an decisiv pentru acest proiect, mă repet, devenit aproape un mit! Este șansa celor care ne conduc, de-a rămâne în mentalul colectiv printr-o realizare de excepție, care va marca destine…sau de-a rămâne anonimi printre scripte!”, afirmă salvamontiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.