Ultima actualizare: ieri, 21:57
Locale

FOTO/VIDEO. Doi tineri din Satu Mare, blocați pe o stâncă. Au intervenit salvamontiștii

Un echipaj Salvamont Alba a fost chemat să intervină, luni după-amiaza, pentru recuperarea a doi turişti din Satu Mare rămaşi blocaţi pe Piatra Secuiului, la Rimetea. Cei doi nu erau echipați corespunzător şi au părăsit zona marcată turistic, astfel că au rămas blocați pe o stâncă.

Reprezentantul Salvamont, Lucian Forda, a precizat pentru Alba24 că este vorba despre doi tineri în vârstă de 24 de ani, care au urcat pe munte neechipaţi şi, la un moment dat, nu au mai observat marcajele din cauza zăpezii.

Cei doi sătmăreni au fost coborâţi de pe munte, intervenţia durând aproximativ trei ore (inclusiv perioada necesară pentru identificarea locaţiei în care se aflau aceştia). Tinerii, care ar fi fraţi, nu au suferit leziuni.

,,Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Alba a intervenit salvarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 24 ani din Satu Mare care au părăsit traseul marcat cu cruce albastră din zona colțurilor Trascaului şi, din cauza zăpezii și a gheţii, au rămas blocați pe stâncă. Salvamontiştii i-au coborât în siguranță, la baza stâncilor. Turiştii nu erau echipaţi corespunzător”, a declarat Claudiu Costea, şef Serviciu Salvamont, pentru Alba24.ro

Masivul Piatra Secuiului – 1128 m – situat în nordul depresiunii Trascăului – este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o „râpă”. Este un loc căutat de turişti atât datorită peisajelor spectaculoase, cât şi faptului că, datorită formei masivului, din mai până în septembrie, soarele pare să răsară de două ori pentru oamenii aflaţi în partea de nord a zonei.

Pearl Beauty Center

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.