Ultima actualizare: ieri, 20:33
Locale

FOTO. Gabriel Leș, prezent la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leș, participă la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se desfășoară la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles.

Evenimentul a început ieri, miercuri, 13 februarie și va continua și pe parcursul zilei de astăzi. După prima zi a Ministerialei NATO, ministrul sătmărean a ținut să puncteze câteva aspecte importante.

,,Prima zi a Ministerialei NATO de la Bruxelles a adus în atenție două sesiuni de lucru formale în cadru aliat, prima referitoare la evoluțiile şi implicațiile pentru Alianță în ceea ce privește Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), iar cea de-a doua, implementarea posturii de descurajare și apărare.

În cadrul discuțiilor, miniștrii și-au exprimat îngrijorarea față de continuarea de către Rusia a dezvoltării și dislocării sistemului de rachete SSC-8, prin încălcarea Tratatului INF. A fost subliniat faptul că aceasta reprezintă un risc semnificativ la adresa securității Euro-Atlantice și că NATO va continua să mențină o postură credibilă și eficientă de descurajare și apărare.

Tot ieri, am adoptat Directiva Politică 2019, document esențial pentru direcționarea planificării apărării în cadrul NATO pentru următorii patru ani.

Partajarea echitabilă a responsabilităților a constituit un element important şi vizibil pe agenda aliată. România reconfirmă angajamentul pentru continuarea alocării a 2% din PIB pentru cheltuielile de apărare și pentru menținerea acestui nivel de alocare pentru următorii ani”.

Un comentariu

  1. Roland Răspunde

    Sa nu-si fi uitat slugarnicul notitele caci altfel il vedem cu suffleur in spate sau pe telefoane cu Daddy, cea ce ar fi nepoliticos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.