Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTO. Masacrul din Carei, o acțiune bine organizată? Zeci de animale otrăvite

Preşedintele Asociaţiei Puffi, Maria Ardelean, suspectează că ar fi vorba de un grup bine organizat în cazul otrăvirii a zeci de animale la Carei, iar acţiunea este îndreptată în primul rând împotriva câinilor şi pisicilor fără stăpân.

De asemenea, cei de la asociație spun că apariţia bucăţilor de parizer cu otravă aruncate mai ales în cartiere au apărut în urmă cu trei săptămâni.

„Având în vedere faptul că asemenea bucăţi de parizer otrăvit au fost găsite în foarte multe zone din Carei, se pare că ar fi vorba de o acţiune bine organizată. Organele abilitate trebuie să identifice persoanele care au împrăştiat aceste bucăţi de parizer prin tot oraşul, respectiv cine le-a coordonat şi cine le-a finanţat. A mai existat un caz de otrăvire premeditată în urmă cu trei ani, în cartierul Republicii, dar atunci s-a folosit o altă metodă”, a declarat Maria Ardelean.

Reamintim că Asociaţia Puffi din Carei face un apel tutror locuitor să fie foarte atenţi când îşi plimbă patrupedele deoarece sunt aruncate pe străzi bucăţi de praizer cu otravă pentru a ucide animalele.

„Aveti mare grija cand va plimbati catelul, nu-l lasati sa puna boticul pe nimic. Sunt pregatite bucati de parizer cu otrava si aruncate peste tot. Asa au murit zeci de pisici! si probabil si catei! Stapani de caini, care si-au gasit cainele bolnav, nestiind ce are, s-au prezentat la medicul veterinar, pentru unii s-a putut face ceva, iar pentru altii…era prea tarziu. Animalele astfel otravite mor in chinuri groaznice”, avertizează cei de la Asociația Puffi Carei, precizând că vor face și o plângere penală în acest sens.

Un comentariu

  1. Da Răspunde

    Dl. Masculic se pare ca nu sunteti singurul care are asemenea idei de combatere a haitelor de caini vagabonzi de catre “cetateni de bine” pt. ca autoritatile nu sunt capabile sa o faca.
    Sa fi gasit primaria Carei solutia finala si ieftina??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.