Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

Grevă la UNIO! 400 de oameni au oprit lucrul în această dimineață!

Grevă spontană în această dimineață la Unio. Cei peste 400 de muncitori au venit la serviciu dar nu au început munca ci s-au adunat într-o secție, fiind nemulțumiți de faptul că sunt neplătiți, potrivit GNV. 

Surse demne de încredere din incinta Unio au declarat pentru GAZETA DE NORD VEST că acțiunea de protest sponatnă este cauzată de faptul că muncitorii sunt neplătiți. Adică, cel puțin până în acest moment, angajații din fabrică nu și-au primit nici avansul, nici salariul pe luna ianuarie, lucru ce i-a determinat pe toți să oprească munca.

În total, sunt peste 400 de muncitori care s-au adunat în incinta unei secții și sunt hotărâți să nu înceapă munca până ce nu vor discuta cu patronul fabricii. Acesta este așteptat să ajungă, din moment în moment, de la Baia Mare.

Trebuie menționat faptul că acțiunea de protest de la Unio nu a fost organizată de sindicat.

Știre în curs de actualizare…

11 comentarii

  1. john Răspunde

    ALO, DAR DE ELECTOLUX N-ATI AUZIT? RUSINE.

  2. Bebe Răspunde

    Cine este proprietar și cum a reușit să cumpere mastondontul ăla ?

    • Rodica Răspunde

      Nu este un singur proprietar , cel putin in acte (au fost mai multi asociati la inceput , cica niste baimareni) , dar ….aportul mare la …..cumpararea mastodontului l-au adus niste …nevinovati precum Remes , Muresan ( ministri in functii la vremea respectiva ) , Magureanu (de la SRI) ! Pe nimeni n-a interesat niciodata cum s-a facut privatizarea si din ce bani , acesti asociati devalizând efectiv societatea in timp ! E o intreaga telenovela ce s-a intamplat acolo , dar , repet , nici o institutie abilitata n-a fost interesata de furtisagul ce s-a intamplat acolo ! Cam la fel s-au intamplat toate privatizarile in tara , in acest mod distrugandu-se toata industria !

      • Gheorghe Răspunde

        Celebra ,,privatizare pe un dolar”inventata de guvernul Ciorbea.Multi parlamentari au pregatit aceasta lege cu dedicatie.Au pus mana pe fabricile neperformante(???) la vremea aceea(produceau datorii enorme)si s-au facut proprietari pe mastodonti industrialise.UNIO se descurca tot mai greu cu comenzile,directorii si inginerii din conducere si-au facut ateliere de prelucrari si montaj particulare(srl-uri),bineinteles multe din comenzille care inainte se executau in fabrica acum se executau in acele ateliere in care CULMEA lucrau tot muncitori din UNIO.Va vine sa credeti?Fiecare (era sa zic f..ra)se descurca cum putea mai bine,pe cont propriu si trageau toti in toate partile in interes propriu si nu mai era cointeresare din partea conducerii unitatii pentru bunul mers al fabricii. Bineinteles ca in saptele acestor privatizari erau multi oamnei de bine(???)doritori de prosperitate(nu a poporului)personala.Ca sa plateasca datoriile fabricii au vandut utilajele unele la fier vechi(casare).Altele care erau mai bune au fost fie vandute pe la atelierele prietenilor,fie exploatate de muncitorii care au mai ramas(tot mai putini si mai…batrani).Pentru plata datoriilor acumulate (multe din ele dupa privatizare)s-a vandut clubul UNIO(actualul CAS),fostele camine de nefamilisti,mijloace fixe.
        Se vorbeste prin fabrica(gura lumii)ca in ultima vreme era tot mai prezent prin fabrica celebrul magureanu…de prin Jurtelecul Hododului un anumit individ care dupa revolutie ar fi fost ceva sef la sri…sau cam asa ceva.S-ar putea scrie un intreg roman despre soarta aceste intreprinderi in care si-au castigat painea generatii intregi de oameni dar….viata merge inainte…nu ne oprim la fiecare halta….lasam totul in urma si ne aruncam spre viitor,ne specilaizam in alte domenii,invatam sa traim si altfel ca daca nu esti sortit pieirii.Nu este loc de regrete…nu este loc de stat pe loc….Pleaca trenul,toata lumea in vagoane,cine nu urca ramane jos iar urmatorul tren este peste vreo…60 de ani!!!Asta este viata in Romania,trebuie sa invatam …SA TRAIM,nu sa asteptam mila nimanui…Oameni buni stati pe propriile picioare,nu asteptati sa va dea politicienii(oricare ar fi ei)ceva!!
        Sa mai auzim de bine!!

  3. Ionica Răspunde

    Oare Alu Menziken is mai seriosi?

    • Norick Răspunde

      Daca te referi la respectarea contractelor cu angajati ( salarizare, ore lucrate , transport , impozite , CAS , etc.) , atunci raspunsul este : DA 🙂 🙂

  4. Gyuri Răspunde

    Când s-a privatizat avea o datorie de vreo 10 mil. de dolari dar şi ceva creanţe.Acele datorii s-au făcut datorită politicii manageriale(se angajau tot felul de comenzi nerentabile) ca să nu se dea oamenii afară(era un director omenos atunci).Nici concedierile nu erau uşor de făcut.Eu cred că cei mai de incriminat erau directorii care au condus întreprinderile după revoluţie.Nimeni nu-i lua la rost,făceau ce voiau fără a urmări rentabilitatea în mod strict.Ba chiar aveau un scop în a le face neatractive din exterior.UNIO a rezistat 20 de ani după privatizare,caz rarisim şi de bine de rău a ţinut câteva sute de muncitori.UNIO avea ,,boala” că era un mastodont care consuma şi consumă resurse doar pentru că există.

  5. Gheorghe Răspunde

    Eu asta am accentuat in comentariul meu cand am spus despre directori si inginerii din conducere ca si-au facut ,,firme capuse”care au functionat pe comenzile,,luate”din fabrica….La ora actuala atelierele mici care sunt dotate cu utilaje performante si care au activitate sustinuta si cu deschidere spre nou,colaborari cu externul,aceste sunt mai rentabile,nu au au personal neproductiv,sunt mai usor de administrat.Totusi UNIO detine utilaje performante si muncitori buni,detine un aparat de masuratori 3D care sta nefolosit de ani de zile si care daca ar fi exploatat la maxim prin verificari 3D la terti(colaborare) ar aduce beneficiu financiar cu investitii minime.De ce nu se exploteaza asta?Unio detine sectie de tratament termic,daca ar fi folosita la capacitate maxima ar aduce beneficii si rentabilitate,deoarece sunt multe firme in Satu Mare care-si duc piesele care necesita tratament termic ,in alte judete,Baia Mare,chear Targu Mures.No dar fiecare patron face ce vrea el pe mosia lui.Pacat ca sunt unii muncitori buni care au de suferit pentru asta.

  6. Anonim Răspunde

    Si azi e greva la U N I O

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.