Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

Licitaţia pentru reabilitarea Centrului Nou, anulată

Licitaţia pentru reabilitarea Centrului Nou a municipiului Satu Mare a fost anulată din cauza faptului că nicio firmă nu a putut să depună o ofertă, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice. Primarul spune că documentaţia trebuie actualizată întrucât Guvernul a modificat legislaţia fiscală în domeniu.

Proiectul, estimat la 10 milioane de euro, vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare se propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice.

Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

O altă lictaţie anuată a fost cea a podului peste Someş. Primarul Kereskenyi Gabor a explicat atunci că deşi au fost multe firme serioase interesate, niciuna nu a putut depune o ofertă concretă deoarece guvernul a schimbat legislaţia în domeniu, a crescut foarte mult salariile din construcţii, iar acum este nevoie de actualizarea documentaţiei.

Proiectul va fi realizat din fonduri europene, finanţarea fiind asigurată.

16 comentarii

  1. matroz Răspunde

    Din înfrângere in înfrângere ,spre victoria finala!✌️

  2. alex Răspunde

    ….nici la pod,acuma asta,nu vor bani sau?

  3. Adi Răspunde

    Domnul primar cate proiecte publice ai realizat,nu investiții private gen Nepi sau Lidl.

  4. Dancos Răspunde

    De fapt Gabor baci n-a realizat nimic, are doar marele noroc că în mandatul lui s-a construit mallul cu care de-altfel nici n-a fost de-acord așa cum bine se știe din luările de poziție din consiliul local.în rest ce-a făcut băiatul ăsta pt oraș? Promisiuni? De astea ne-a dat și Coica pînă peste cap

  5. Lili Răspunde

    Domnule primar, cate investiții va mai rata primaria datorita modificarilor aduse de guvernul sprijinit si de UDMR ??

  6. Xpert Răspunde

    ce mult imi plac imaginile virtuale cu centrul nou, probabil iar a fost doar un vis expus sătmărenilor ca si al treilea pod!!!!

  7. Jan Răspunde

    Pentru ce 10 mil. de Euro ?
    Ca sa aiba frigatorii de mici un pavaj mai elegant unde sa se scurga untura pe jos…ca sa fie un loc mai elegant unde la manifestari gen concerte sa se poata arunca pe jos flacoane, pungi de plastic si seminte…piste de biciclete in centru, cind locul acestora este in natura nu intre betoane…
    repet , pentru ce 10 mil de Euro ?

  8. y Răspunde

    De ce nu se reiau toate procedurile? Modificările legislative aprobate pe repede înainte sunt valabile și acolo deci atunci toate calculele financiare au picat. Sau așteptăm să expire termenele și le luăm una câte una? Ca să treacă timpul și să avem motiv să nu lucrăm? Să dăm vina pe alții pentru incompetența și puturoșenia noastră? La anul sunt alegeri locale băieți.

  9. Rodica Răspunde

    De fapt acestea sunt…. marile realizari (si ) ale actualei conduceri satmarene ! Noroc cu guvernul ( guvern din care fac si ei parte prin sustinerea pe care o acorda la… troc psd-ului , sa n-avem vorbe ) , ca au pe cine sa dea vina ! Când am zis ca-s toti o apa si-un pamant ? Nu sunt capabili , dar nici nu-i intereseaza ; nici macar investitiile ….marunte , sau reparatiile minore – gen poduri si sensul giratoriu de la Burdea – ce sa asteptam proiecte mari ? Si-am mai zis ceva , ceea ce se confirma – ne-au luat …fata cu borduri , pavaje , mall-uri , luminite de Craciun , sa se vada ca ei fac si dreg , când de fapt , au fost toate afacerile si interesele de grup (in cazul nostru grup udmr) si prea putin a contat si conteaza prosperitatea , bunastarea si evolutia orasului ! Asteptam bifarea altor nereusite !

  10. a Răspunde

    Pentru ca o firma locala de desenaj peisaj sa incaseze banuti.. La sifon cu noi (coleg de litera 😉 )

    • y Răspunde

      Știu și eu. Este de-a dreptul jenant. Și mai au tupeul să iasă în față cu sondaje. Am completat și eu chestionarul dar întrebarea nu era că mamă ce leșinați suntem privitor la trafic, siguranță, asistență socială sau altele. Ci că se vede oare ceva mișcare la microscop? De văzut se vede pentru că e greu să se egaleze “performanța extraordinară” a mandatului Coica. Dar atât. Tot am scris că de ce nu merge primarul să ia notițe la Oradea, Baia Mare sau Cluj. Că primarii de acolo sunt liberali sau pseudoliberali, ez a baj? E grav atunci. Ce lipsește cu desăvârșire este o viziune de ansamblu și pe termen mediu și lung. Astea sunt doar încercări.

  11. No bine Răspunde

    HUO PSD!!!
    De ce ati crescut salariul minim pe care nimeni nu il respecta???? HUO!!!
    Sa nu mai fenteze firmele de constructie serioasa bugetul Romanieni??? HUO!!!

    SA VA FIE RUSINE!!! TREBUIA SA STAM INCA 30 DE ANI PE ACELASI SALAR MINIM!!! NEMERNICILOR!!!

  12. pop ioan Răspunde

    Primaria nu este in stare sa repare sensul giratoriu de la Burdea si ne asteptam sa faca investitie de mare valoare?Rusine!

  13. Driver Răspunde

    Mare dreptate ptr dnul Jan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.