Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Paranghelie la Muzeu. Cum a făcut directorul cadou un tablou de patrimoniu!

Paranghelie la Muzeu. Directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, a făcut o gafă de proporţii ce îl poate costa funcţia. Întâmplarea s-a petrecut în incinta Muzeului la cheful de ziua sa, când a făcut cadou unui invitat chiar un tablou de patrimoniu.

Cazul a fost relatat presei din Satu Mare de către o persoană care cunoaşte toate detaliile, dar a preferat să îşi păstreze anonimatul, deocamdată.

Redăm întâmplarea:

“Ziua de naștere a managerului Muzeului Județean, Liviu Marta, nu a umplut cu mare entuziasm sufletele angajaților, dar cea mai urâtă chestie din acea zi a pățit-o tabloul din imagine aflat în inventarul instituției pe care domn director, încă o mai conduce.

Au fost protocoale, băute lungi și îndelungi și s-a rămas în Muzeu la un chef mic. Angajații au plecat acasă, iar Liviu a rămas cu niște prieteni. Au mai mâncat una, au mai băut alta, fără număr.

Paranghelie la Muzeu. La un moment dat, stomacurile celor rămași au început să facă feste, așa că unii invitați au vomat pe unde au apucat.

Toate ca toate, dar la un moment dat, domnul Marta s-a hotărât să fie generos și i-a făcut cadou unui prieten, un tablou din inventarul instituției. Omul l-a dus fericit acasă, dar spre dezamăgirea lui, nevastă-sa a spus că nu-i place tabloul ăsta.

Norocul proaspătului proprietar de tablou a fost faptul că trebuia să meargă la o aniversare undeva, în Bercu Roșu  (dacă insistați – putem da numele și adresa exactă).

Tabloul a fost acceptat cu bucurie și pus pe perete la loc de cinste. Până aici toate bune și frumoase. Dar după sărbătorile de iarnă, gestionara a observat că lipsește acest tablou și a intrat în alertă. Noroc că, domnul director a avut vreme să se trezească din beție și să-și dea seama ce prostie penală a făcut.

Speriat, l-a sunat pe prietenul căruia îi dăduse tabloul, dar acesta i-a mărturisit că nu-l mai are. Disperarea fiind foarte mare, cu toată rușinea prietenul s-a dus în Bercu Roșu și a cerut înapoi tabloul cu pricina, care astfel s-a întors la Muzeul Județean.

Dacă am uitat ceva amănunte despre cine este prietenul acela sau pe unde s-a plimbat tabloul de patrimoniu poate o să-l întrebe cineva pe domnul Liviu și cine știe ce mai află dacă se vor face săpături ca lumea, nu ca și cele arheologice.

Poate până la urmă o să ia măsuri!”

  • Tabloul făcut cadou

14 comentarii

  1. pop Răspunde

    Deh, nimic iesit din comun in Romanica de azi :)))))))) oricum nimeni nu-l da afara

  2. Cascian Răspunde

    Acest L.M. nu face nimic în funcția pe care o are, o acțiune de acest gen este de-a dreptul ”remarcabilă”…

  3. Taragot Răspunde

    Bravo feli. L-ai rezolvat. Te intorci?

  4. Otelarul Răspunde

    Ioi, Liviu, amu ai pus-o! Numa sa nu scormoneasca aia si alte cele, că uniibaeti de la Muzeu de abia așteaptă să povestească niște lucruri!

  5. Cipri Răspunde

    Doamne oare chiar scăpăm de Lătrău?

  6. Privighetoarea de la Centru Creatie Răspunde

    Amu nanasu Felician a bagat tare in viteza! Trebuie executat Liviu dupa ce acesta a castigat procesul de punere inapoi in functie la muzeu! Stef Laszlo Felician sunt cu ochii pe voi! Asteptam ca DNA sa inceapa ancheta in ceea ce priveste campaniile electorale a lui Stef si compania! Deturnari de fonduri pentru campania ALDE! Spectacole si lansari de carte unde doar Laszlo si Felician apar, interesant nu? Amu-i amu!
    Decontari fictive de motorina pe opelul cu care se plimba in timpul liber marele director Laszlo Robert! Pe cand seful Pataki doarme linistit si nu se uita in ograda, cum creste gozul si se impute rahatul! Urmeaza mai multe detalii.. tineti aproape!

  7. Latraul Răspunde

    Parca pe Liviu Marta l-am vazut candidat ALDE la judet si la Carei. Mare prieten cu Pinter si gasca lui, interesant!

  8. Rodica Răspunde

    Asta se intampla in tara unde penalii nu raspund pentru faptele lor , unde legile sunt aplicate doar pentru…. micile gainarii , unde cei mai mari hoti si vanzatori de tara ne dau lectii de conduita morala ! Culmea , si de prin cine stie ce colturi ale lumii , unde traiesc pe picior mare ! E doar o chestiune de timp sa mai fuga cativa , tot nepedepsiti , functie de ce legi… isi mai pot elabora ! Observ ca ne complacem in situatia asta , de cativa ani buni ; iesim doi-trei in strada la proteste pt. tot felul de nimicuri , comentam revoltati si cam atat . Iar la alegeri , iese cine trebuie !

    • x-ulescu Răspunde

      Insasi presedintele tarii a pierdut in instanta casa luata cu ACTE FALSE ….si el este lupul moralist ..nevasta-sa nu se duce la dna ..ca este mai presus de restu lumii….

  9. 007 Răspunde

    Dincolo de ilaritatea situatiei,ce foarte usor poate fi incadrata la filmele cu prosti,razbate fara echivoc nemernicia unor indivizi unsi in diferite functii publice,pe banii nostrii,CE SE CRED PE PROPRIILE MOSII pe care le asimileaza si devalizeaza dupa bunul plac .Cand spun acest lucru, ma refer la faptul, ca NU EXISTA domeniI si/sau institutii ale statului,unde exemplare de acest tip ,sa nu faca prapad si culmea, nimeni nu raspunde de nimic.
    P.S.1.Ma intreb,oare daca s-ar face un inventar la muzeul judetean(sau chiar la toate muzeele din tara) dupa opisul arhivistic existent in 1989,ce credeti ca s-ar descoperii ?
    P.S.2.Oare nu ar trebuii sa plateasca lipsa obiectelor din muzee toti angajatii,pentru a nu proteja sefii (colegii)de tot felul de matrapalzacuri ?
    HAI SA VEDEM DACA SE AUTOSESIZEAZA CINEVA,NU PENTRU ALTA ,DAR SA INTELEGEM DACA STATUL ACESTA MAI ESTE STAT SI DACA MAI FUNCTIONEAZA CEVA CAT DE CAT NORMAL ???!!!

  10. lara port Răspunde

    Și-a băgat coada Felicianus, dar s-ar putea să i se rupă. Are șoptitori la Muzeu de pe vremea când era mai-mare șef pe-acolo și când se plimba cu Volvo într-o mare veselie alături de Robertus. Interesant de urmărit ce se va mai întâmpla

  11. Turturica lui Feli Răspunde

    Feli, iubitorul de tineri poeți iară vrea funcția, acest George Michael al culturii sătmărene

  12. tristan Răspunde

    Bube, mucegaiuri și noroi…acoperite, încurajate, susținute…ipocrizie…lingușeală…minciună…ticăloșie…turnătorie…poezie…hoție….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.