Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Petrică Mureşan îi pune la punct pe “artiştii” plagiatori: “Sunt o mare ruşine”!

Cunoscutul interpret Petrică Mureşan i-a pus la punct de unii aşa zisi artişti, cântăreţi care nu fac altceva decât să copieze cântecele altora şi să le încarce pe internet într-un colaj.

Redăm postarea lui Petrică Mureşan:

“Dragii mei colegi, soliști în special, hai să fim sinceri unii cu alții!!!
De ceva vreme mă tot gândesc să vă scriu câteva rânduri în legătură cu colajele voastre dar cântecele altora, nu neaparat ,,live” (mai nou nu se mai scrie, că probabil, v-ați dat seama că e penibil)
Părerea mea personală(și nu numai a mea) este că aceste colaje cu câte un cântec reprezentativ al unui, sau a unei soliste, sunt o mare RUȘINE la adresa celor care le cântă! Gândiți-vă că cei care au cântat și au reușit să facă aceste șlagăre, indiferent ce gen muzical, au investit in acest cântec eforturi considerabile! (aici știți la ce mă refer, text, linie melodică, studio și pur și simplu promovarea cântecului pe toate liniile posibile)

Voi, cu tupeu luați cântecul gata făcut si faceți voi un colaj extrordinar, nemaintâlnit!

Normal, după ce culegi șlagărele genului pe care vrei să le transformi în colaj, e ușor să faci milioane de vizualizări!!!! E foarte simplu să iei cele mai bune patru piese din ardeal și să faci colaj ardeal, apoi să faci ,,sponsorizat” la Facebook și peste 5 zile să te lauzi tot pe FB ,,Vai, vai, vă mulțumesc pentru cele 10.000 de vizualizari, nici nu stiți cât mă simt de iubit/iubită!”
E normal, că după ce plătești la FB să ai 10.000 de vizualizari, ele să se adune “ca prin minune”. Însă, nu înțeleg, de ce nu faceți acest lucru bazându-vă pe cântecele voastre.Nu așa ar fi mai corect, să faci colaje din piesele tale?
Nu se supără nimeni, când la vreo petrecere cântați LIVE o melodie de-a lor, ba mai mult se bucură! A cânta live la petrecere presupune câteva ore, ai nevoie de repertoriu, deci e de înțeles, dar nu mergi în studio și înregistrezi cântecele altora!!!Dacă nu aveți cântece pentru colaje, nu e bai, cântați așa cum puteți, LIVE, asumați-vă greșelile! Toți greșim și nimeni nu e perfect.Eu cred că așa ar fi normal.
Ce vă faceți când aveți șase milioane de vizualizări, unde voi ați investit ceva bănuți și sub el scrieți ( acest colaj are rol informativ pentru publicul interesat, bla, bla, bla) iar eu, sau casa de discuri cu care am contract cu drepturi de autor, vă face report la colaj, și pur și simplu youtubul vă blochează videoclipul???
Mult succes tuturor!”

10 comentarii

  1. No` Răspunde

    No da cei baiu? Nu te mai cheama lumea? Concurenta asta, bat-o vina.

  2. Live Răspunde

    https://youtu.be/ubLrYKM0WFg?t=578
    bea finul si nanasul si le canta cetersaul tralalala, de Ghita Munteanu nu de Petrica Muresan si ii penibil sa scrii LIVE, “published 30 dec 2018” de o luna.

    Multumim ca ne-ai arata cat de fudul esti!

    • Lică Chițălău Răspunde

      @Live
      Ciobane ești nul ca și postarea ta!
      Petrică a spus: “Nu se supără nimeni, când la vreo petrecere cântați LIVE o melodie de-a lor, ba mai mult se bucură! A cânta live la petrecere presupune câteva ore, ai nevoie de repertoriu, deci e de înțeles, dar nu mergi în studio și înregistrezi cântecele altora!!!” Care parte n-ai înțeles-o?
      Despre faptul că ești analfabet funcțional nu mai zic nimic ciobane, dar ai vreo idee despre diacritice?
      Ai scris: “Multumim ca ne-ai arata cat de fudul esti!”
      Se scrie: “Mulțumim că ne-ai arătat cât de fudul ești”
      Dar la cât ești de prost ce pretenții să avem de la tine?

      • Rodica Răspunde

        Nu stiu ce e mai grav – a scrie fara diacritice sau a scrie substantivele proprii fara majuscule ? Una presupune o tastare adecvata a cuvintelor ( fapt nu prea uzitat , fiindca se intelege oricum mesajul), iar cealalta presupune ….lipsa de cultura ! Tot live , si tot din ardeal ! Sau Ardeal ? Alegeti voi ! Cat despre …atribuirea prostiei , întotdeauna este loc de mai bine !

    • y Răspunde

      Am zis că hai să vizionez videoclipul lui de promovare pentru că nu sunt amator de așa ceva. Cultură, ce mai! Muzică de petrecere și atât. Cântă el sau altul tot aia este pentru mine. Ați scos iar un articol de …. De fapt unde este știrea? Și unde este muzica muzică, nu tralala și lalala? Dar e mai bun cu un ceva decât Adi Minune și Florin Salam de soia trebuie recunoscut totuși.

  3. tzarani vs tzarani Răspunde

    S-a gasit Benone Sinulescu sa posteze pe Fb ca ii sunt plagiate compozitiile..pai ce versuri si ce text ai tu ma oligofren ce nu vorbeste romana..tu vorbesti pasareasca ta de la tzara din fundul gradinii..esti suparat..pai ce sa faci du-te pe italia la munca daca nu iti convine..crezi ca o sa planga cineva dupa tine ca nu canti..cine drac te crezi ma..interpret..vedete..canterat..muzicant de rahat..

    • Don Vittorio Răspunde

      @tzarani vs tzarani
      Aici e vorba despre furt de proprietate intelectuală și drepturi de autor, nu despre cum mulge femeia ta alt țap in Italia, așa că fă bine și nu te băga-n seamă băi jeg de lăutar din cămin cultural, ai dreptul să taci cocalarule, că așa cum e muzica lui Petrică Mureșan bună sau rea, tu îl imiți și o cânți toată băi maimuță curentată!

  4. unu Răspunde

    hai sa fim seriosi- cate piese are el? ce liceu a terminat cumva FORESTIERUL, sau cumva a terminat la CONSERVATORUL GHEORGHE DIMA?? , chiar el s-a gandit sa reclame , dar el nu canta piesele altora? eu atat pot sa zic rusineeeeee!!!!!!!

  5. Zăbală Ion Răspunde

    Serios?!? Ar trebui să-mi fie rușine de faptul că eu cânt mai bine decât o faci tu?
    Ai auzit de cover, maestre?!?

  6. goga Răspunde

    Cunoscatorii stiu unde bate apropo-ul Petrica Muresan. La Vladuta Lupau, care in cateva zile a strans peste 1 milion de vizualizari pe You Tube pe un colaj. Probabil aici isi are originea refularea lui Muresan, dar n-ai ce face, fata e vocea nr. 1 a Ardealului, in acest moment cel putin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.