Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

PNL acuză alocări preferențiale de fonduri către primării. Tabelul cu rectificarea

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) Satu Mare lansează o serie de acuzații la adresa Guvernului. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în această după-amiază, conducerea PNL Satu Mare a ținut să atragă atenția asupra faptului că Guvernul a recurs la alocări preferențiale de fonduri către primării. De asemenea, liberalii susțin că bugetul adoptat de Guvern este unul mincinos.

Conferința de presă, organizată la sediul Organizației Județene a PNL din municipiul Satu Mare, a fost susținută de către președintele PNL Adrian Albu, respectiv vicepreședintele partidului Ionuț Rus. Conducerea PNL anunță răspicat că Guvernul acordă bani preferențial, iar primăriile conduse de PSD și ALDE au fost avantajate când a venit vorba de alocarea unor sume din fondul de rezervă, în luna decembrie.

Alocări preferențiale 

PSD-ALDE a obținut nu mai puțin de 82% din fondul de rezervă al Guvernului, a declarat Ionuț Rus, pe când PNL a trebuit să se mulțumească cu 3%. De asemenea, din totalul de 17 primării conduse de primari PSD la nivelul județului Satu Mare, 14 UAT-uri au primit suma de 12 milioane de lei. De cealaltă parte, din 17 primării conduse de PNL au primit bani doar 5, și anume 498.000 de lei. Pe când ALDE, cu doar 3 primării, s-a ales cu 739.000 de lei.

Conducerea PNL a mai subliniat faptul că localitatea Călinești, aflată în insolvență, nu a primit niciun leu.

Bugetul pe 2019

Președintele Adrian Albu a menționat că banii nu ajung acolo unde este nevoie stringentă de investiții, iar Guvernul ar trebui să dea socoteală și să explice unde se duc cei mai mulți bani. Acesta a mai declarat că ceea ce se intenționează este a se acorda buget minimal pentru orașe și comune, fiind completat de către vicepreședintele Ionuț Rus, care a spus că bugetul adoptat de Guvern este fără predictibilitate și unul mincinos.

5 comentarii

  1. augustin Răspunde

    Banii s-au dat la finele luni decembrie.De ce asa tarziu revolta? Ce s-a asteptat?
    Curg banii la Negresti dar Luna Ses de 15 ani de la vanzarea terenurilor tot nu se finalizeaza.
    Nu se face lacul pentru tunurile de zapada dar macar trageti apa si curentul la parcele. Lumea va incepe sa construiasca si de aici impozite in plus.

  2. gusti Răspunde

    s-au trezit si mascarici astea doi sa iasa in conferinta. Buna dimineata. Cand va dati demisiile?

  3. IOSIF Răspunde

    sauca,de cand are primar ALDE?

  4. PROSTAMOL DUO Răspunde

    Doi rupti in cur care fac pipilica in codul morse s-au gasit sa critice alocarea sumelor de la Guvern..da voi nu sunteti vitel-primar..si ..vice-pres..deci la butoane..a ca Guvernul nu va da voua sagetilor albastre bani..pai cam asa era si cand erau ai vostri la putere..se invarte roata baietzi..

  5. dracnea presedinte Răspunde

    Vb de acelasi PNL care a votat cu doua maini si doua picioare majorarea banilor pentru partide???? Sau al carui presedinte SantaKlaus Johanis refuza sa dea referendumul pentru Fara peneali ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.