Confesiunea unei sătmărence a stârnit un val de controverse pe Facebook. Aceasta a scris pe rețeaua de socializare că nu își mai suportă copiii și regretă că i-a adus pe lume.
Femeia, mamă a doi copii, este originară din Satu Mare însă trăiește în județul Botoșani. Aceasta a recunoscut pe Facebook că nu își mai suportă copiii pentru că se chinuie prea mult cu ei. Așa cum era de așteptat, confesiunea ei i-a uimit pe internauți.
,,Nu-i ca si cum am vrut eu sa vina pe lume, o venit pentru ca așa s-o întâmplat dacă i-am făcut trebuie și să-i cresc ca dupa aia ce a zice lumea? In fiecare zi regret, încă odată de as avea 16-17 ani nici unu n-aș mai face”, a scris femeia.
Femeia le-a cerut oamenilor să nu o judece, spunând că totul a pornit din lipsa banilor.
Asa sunteti voi..femeile..va trebuie copil ca deh..procreati si va facut Dzeu sa aduce-ti viata..dupa va apuca damblalele..depresie postnatala..ca mai apoi sa fiti definitiv depresive..barbatul e de vina mereu..ca nu face nu drege..voi sunteti Sfinte..daca ati stii macar odata in viata ce vreti..egalitate de gen…cacaturile astea va trebuie..pai traiti atunci singure..va va fecunda Sf Duh ca pe Maria..si macar o sa aveti pe cine da vina..VOI..ca barbat nu va trebuie…Succes..
Dragul meu, in tot acest context nu trebuia să insinuezi nimic despre Sf. Duh și Fecioara Maria. Nu cunosc dacă tu crezi sau nu în Dumnezeu, dar cel mai grav păcat care nu se iartă este cel împotriva Sf. Duh. Sa nu crezi că acuma eu insinuez că tu ți-ai bătut joc….. nicidecum, ci vreau să-ți atrag atenția că trebuie să ne măsurăm cuvintele când vorbim despre Sf. Duh. Totodată fiecare om are libertatea să creadă în ce vrea și în cine vrea, dar…..Mantuitorul nostru Iisus Hristos rosteste aceasta sentinta grava: “Orice pacat, orice hulire se va ierta oamenilor, dar hulirea impotriva Duhului Sfant nu se va ierta. Celui care va zice cuvant impotriva Fiului Omului se va ierta lui; dar celui care va zice impotriva Duhului Sfant, nu i se va ierta lui nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie” (Matei: 12, 31-32).
Constiinta noastra se vede confruntata, prin acest cuvant divin, cu o intrebare tulburatoare: in ce consta acest pacat impotriva Duhului, impotriva Duhului Sfant, care nu va fi iertat nici in veacul de acum si nici in cel viitor?
In fata unei asemenea marturii divine, noi credem ca trebuie sa ne intrebam, mai intai, ce inseamna iertarea in intelesul ei cel mai adanc. Cu certitudine, in intelesul evanghelic al cuvintelor Mantuitorului, iertarea nu este un simplu act juridic sau gratial, o decizie in virtutea careia vinovatia mea nu-mi mai este imputata, dar ma lasa in aceeasi stare decazuta de mai inainte.
In sensul divin, iertarea inseamna vindecare. In legătură cu această mamă oropsită de soartă, ar trebui toți să-i dăm o mână de ajutor. Dacă nu putem material, măcar spiritual, psihologic dacă vreți. Nu trebuie judecată de ce a ajuns in această stare. Și o mângâiere sufletească face foarte mult, nu neapărat un ajutor bănesc. Dar poate chiar printre grupurile acelea de mămici se află și o doamnă sau domnișoară psiholog, care ar putea să ajute chiar scriindui in privat pe facebook. Sau poate că cineva dintre aceste mămici cunoaște un psiholog care ar putea ajuta. Din păcate depresia aceasta postnatală poate duce la lucruri grave. Haideți să încercăm să facem binele, dar……să nu așteptăm nimic în schimb.
Iertați va rog daca v-am supărat sau jignit prin aceste cuvinte ale mele.
Sa va fie viața luminoasă și să aveți parte de cât mai multe bucurii!
Astept sa ajungi in lumea aia ,aproape de prietenii tai imaginari.
Noi, cei care avem si am crescut copii, cam stim ce se ascunde in regretele tinerei mamici. Nici cand am inceput noi nu era usor dar atunci sistemul comunist a asigurat familiei un loc de munca (cat de mult a insemnat asta ne-am dat seama cand unii dintre noi ne-am pierdut serviciul), o locuinta (stim cat de mult inseamna aceasta acum cand vedem ca ratele creditului nu se mai termina), crese in apropriere pentru copii, un salariu cat de cat decent ( cei care am trait pe cel minim pe economie ne-am dat seama ce inseamna cuvantul decent) si poate cel mai important o perspectiva de viitor in tara (acum ne dam seama ce inseamna asta cand ne vedem copiii si rudele de la mare distanta doar virtual). Bun, comunismul a avut si petele lui negre, insa a fost ca sa zic asa mai prietenos in privinta intemeierii unei familii. Acum, cei bogati nu prea fac copii, clasa de mijloc fiind subtire, nici ea nu se straduieste prea tare, ceilalti fac copii pentru export iar pentru intern rromii se straduiesc cel mai mult. Ce sa zic eu, ma intreb asa intr-o doara, oare actualii copii ai rromilor vor munci pentru pensia mea?
Bine punctat ! Pot sa-ti raspund eu la întrebarea de final – nici gand , sa nu ai asteptari !
Jos cu palaria domnule. Foarte bine zis