Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTOPLANURI. Sală de spectacole, în centrul orașului Satu Mare

Primăria Satu Mare a anunțat o dezbatere publică în vederea construirii unei săli de spectacole în centrul orașului, beneficiarul proiectului fiind Asociația Proscenium.

Clădirea care va găzdui noua sală de spectacole va avea subsol, parter și un etaj și va fi construită pe strada Ham Janos, în locul fostei sinagogi. Capacitatea sălii va fi de 120 de locuri.

Înainte de a da start construcției, Asociația Proscenium are nevoie de PUZ pentru:

– asigurarea accesului pietonal și carosabil;

-autospecialele de intervenție;

– stabilirea suprafeței maxime de construire și a regimului de înălțime;

– reglementarea distanțelor față de vecini și stradă și în ceea ce privește asigurarea dotărilor tehnico-edilitare.

Publicul este invitat să participe la dezbaterea publică ce va avea loc la sediul Primăriei Satu Mare în data de 25 februarie, la ora 12.00.

26 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    podu este gata ? centru nou ,amenajarea . e gata ? ..cat o sa coste studiu ..si alte chestii…ca apoi sa se toot amane constructia ??

  2. alecu Răspunde

    Observ ca la “indici urbanistici existenti’ apare ca Fundatia Proscenium are in PROPRIETATE terenul aferent constructiei, adica 863 mp.Sa inteleg ca a fost cumparat de la fostii proprietari ai sinagogii sau i s-a atribuit de catre Primaria Satu Mare?! Ca e o diferenta foarte mare!!!! Pentru cei interesati: ghici cine e “Fundatia Proscenium”?

    • Arta Răspunde

      Terenul era deja proprietate privata, si fundatia Proscenium este adminstrat de catre Teatrul de Nord. Altă întrebare?

      • pixulescu Răspunde

        Si Teatru de Nord functioneaza in subordinea Consiliului Local.

        Cum ii atunci?

      • pixulescu Răspunde

        In Gazeta “Anunt privin intentia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal Construire sala de spectacol Satu Mare, str.Ham Ianos, nr.7. Initiator/beneficiar Fundatia Proscenium prin Stier Peter Gabriel. ”

        Stier Peter ii mare consilier UDMR, membru in Consiliu la Apaser, plus administrator la doua SRL-ului. Il doare in cot de conflictul de interes in care se afla.

        • creionas Răspunde

          Stier nu este functionar public, deci poate avea 100000000 de firme fara niciun fel de conflict de interese si in aceasi timp poate sa fie si presedintele Fundatiei respective, care, te linistesc nu este finantat DELOC din bani publici.

          Cca. de 10 ori mai multi abonati are sectia maghiara decat cea romana + sponsorizari de la o gramada de societati … ei sustin fundatia Proscenium….. asa ptr cultura voastra generala

          • pixulescu

            Nu ii functionar public, dar voteaza la sedintele din consiliul local si la Apaserv. Legea lui peste ii facuta doar pentru cei de la ANAF, ITM etc, membrii de partid cu functii diverse au fost uitati afara din lege. Prietenii stiu de ce!!!

      • alecu Răspunde

        Esti prost informat, tataie! Mai citeste!

    • Rodica Răspunde

      Uimeste-ne si spune tu cui apartine aceasta fundatie ! Ca sigur nu are legatura cu udmr-ul , asa-i?

  3. Szultan Răspunde

    Cu mentalitatea ta mai mult neam topai pe loc s-au doamne fer in mansalier!!!!!!!!!!!

  4. abc Răspunde

    Adica in zona de locuit se baga o sala de evenimente, discoteca sau ceva asemanator? Te doare capul, ce bucurosi vor fi oare viitorii vecini! Logica nu vad in afara de faptul ca se umple un gol pe parcela respectiva si niste goluri in cateva buzunare.

  5. Satmarean Răspunde

    Dar parcare unde o să facă? Dar comisia de urbanism cum aprobă sală de spectacol în zona de locuințe? Sau dacă e vorba de UDMR orice se aprobă?

    • y Răspunde

      În parcarea promisă în timpul campaniei electorale pe strada Kogălniceanu??? Generezi aflux de populație fără să ai acces civilizat la obiectiv? Vezi și cazul de la Pașapoarte cu CEC-ul vis-a-vis pe str. Petőfi sau cum va fi de exemplu la noul sediu al Prefecturii de lângă Poliție. Cu ce gândesc oamenii ăștia când aprobă asemenea chestii pentru că sigur nu cu capul.

  6. Sorin Răspunde

    Hello!!!
    Stau de ani buni la lampa fara a fi bransat la apa potabila,curent sau gaz in Satu Mare cu tot cu demersuri la primarie si institutiile abilitate!
    Portalsm.ro! : Hello!!!!!!!!! iti selectezi publicul?

  7. Satmarean Răspunde

    Construcțiile cu destinație publicä ar trebui să fie obligate să aibă parcare subterană. Orașul e îngrozitor de aglomerat iar parcări sunt foarte puține.

    • pixulescu Răspunde

      Nu intelegi ca ii privat! Va fi noul sediu UDMR. Peste 10 ani cand va fi gata nu vor avea mai mult de 120 de membrii.

      Sufla vantul prin Casa de Cultura a Sindicatelor si noi mai facem inca o sala de spectacol. Plus ii sala de 300 de locuri de la Casa Mestesugarilor fostul Cinematograf Popular.
      https://portalsm.ro/2015/11/s-incheiat-proiectul-de-reabilitare-fostului-cinematograf-popular-va-redeveni-casa-mestesugarilor/

    • y Răspunde

      Pe strada respectivă nu se circulă cu mașina DELOC. Doar cei riverani au dreptul, este stradă exclusiv pietonală. Și acum vine asociația asta cu ideea asta. Spectatorii cum ajung acolo? Când e ceva eveniment nu e vorba de 2-3 mașini, nici măcar de 10. Regulamentul de urbanism este clar ce facilități (între care și numărul minim de parcări) trebuie asigurate în asemenea situați. Întrebarea este că litera legii se aplică și aici sau nem szabad.

  8. Norick Răspunde

    Cicő sală de evenimente… Cu 120 locuri… :-))) Hai mai lăsați vrăjelile Și ce vreți acolo ? Concerte ? Nunți ? Ce fel de eveniment năzdrăvană poate să fie cu 100 de oemeni ??? 🙂 🙂

  9. satmareanul deceptionat Răspunde

    O investitie INUTILA ! Poi chiar ne trebuie sala respectiva cand avem 2 sali in Casa de Cultura a Sindicatelor, Filarmonica si Teatrul de Nord ? Nu are nici o logica ! Unde vom parca cei care vom merge la un spectacol ? Sunteti de rasul curcilor! Chiar nu aveti ce face cu banii ? Va suparati pe Cozma, dar are dreptate , dreptate care il va costa postul de consilier pe viitor ca sefii partidelor nu accepta adevaruri ! Domnule Primar, cititi presa vremii si vedeti ce sa ales din propunerile UDMR ! PRAFUL !

    • matroz Răspunde

      @satmarean…:dar ,dar in cele enumerate de catre d-voastra au acces si romanii!Noi vrem doar unguresti !

  10. elis Răspunde

    Proiect MASCAT. Scopul este altul. Oricum…vecinii nu trebuie sa fie de acord sub nici o forma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.