Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

PSD Satu Mare acuză PNL de ipocrizie: se plâng, dar taie panglicile proiectelor guvernamentale

Președintele PSD Satu Mare, Aurelica Fedorca a precizat într-o conferință de presă, susținută în această dimineață, că cei de la PNL se comportă ca și cum nu ar avea nicio responsabilitate, acuzându-i totodată de ipocrizie.

Aurelia Fedorca subliniază faptul că PNL taie panglici la investițiile realizate de Guvernul PSD. Aceasta susține că PNL dă dovadă de ipocrizie, comportându-se ca și cum nu ar avea nicio responsabilitate și funcție locală, cu toate că vicepreședintele și viceprimarul au responsabilități.

Fedorca spune că cei din PNL se plâng că nu au bani, dar cu o plăcere extraordinară taie panglici la investițiile realizate de Guvernul PSD-ALDE.

„Nu am văzut vreodată mai multă ipocrizie, populism ieftin și incompetență! Pe acești domni i-am văzut în conferință de presă plângându-se că au bugete mici, că Guvernul nu li se dau suficienți bani, dar le place enorm să meargă să taie panglici la obiectivele de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE și ca urmare a proiectelor întocmite de vechea conducere a Consiliului Județean, care a adus prin PNDL1 finanțare pentru 98 de proiecte, în valoare totală de 170 milioane euro – din care aproximativ 80 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor județene! Acești domni uită că datorită interesului acestui Guvern pot spune că au făcut ceva!

Uită că, anul trecut, în loc să-și facă un plan de investiții serios și-au umflat salariile cât nu le-a fost rușine și acum cer bani de la Guvernul României ca să-și poată face proiecte! Uită că numai prin PNDL 2, program gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, au fost semnate contracte de finanțare pentru județul Satu Mare în valoare de 136 milioane de euro pentru nu mai puțin de 123 de proiecte, localizate în toate unitățile administrativ-teritoriale ale județului, indiferent de culoarea politică a primarilor. De altfel, să nu uităm că prin PNDL II, program gestionat de același Guvern PSD-ALDE, Consiliul Județean Satu Mare a obținut circa 40 de milioane de euro pentru modernizarea mai multor tronsoane de drumuri județene”, a afirmat Aurelia Fedorca.

Aurelia Fedorca mai spune că banii nu sunt alocați pe criterii politice în municipiul Satu Mare, iar în loc să se ocupe de investiții și să facă proiecte, și-au umflat salariile cât nu le-a fost rușine.

Președintele PSD Satu Mare mai susține că PNL a umflat taxele locale iar pentru insuccese, pentru anularea licitației pentru pod cei din administrația locală dau vina pe guvern, întrebându-se în același timp care e rolul și misiunea lor în județul Satu Mare. Aceasta precizează că prin PNDL banii sunt alocați astfel: UDMR are 42%, PNL 30%, iar PSD-ALDE au 28%.

„La fel, Primăria Satu Mare condusă de UDMR-PNL beneficiază de cele mai mari finanțări de la Guvern de 29 de ani încoace: 18 milioane de euro prin PNDL 2 pentru al treilea pod peste Someș, 80 de milioane de euro finanțarea centurii de ocolire a municipiului Satu Mare aflată în lucru – alocate în bugetul Ministerului Transporturilor. Tot prin PNDL II au fost alocate fonduri importante municipiului Carei, orașului Livada și multor comune conduse de primari UDMR sau PNL.

Și atunci, cât de ipocrit poți să fii când spui că Guvernul nu alocă bani suficienți comunităților locale sau îi alocă pe criterii politice și mai vii să susții că din cauza Guvernului nu s-a prezentat nimeni la licitația pentru al treilea pod?! Guvernul nu este vinovat pentru că o întreagă Primărie nu este capabilă să gestioneze un proiect așteptat de 29 de ani de sătmăreni. Singurii responsabili sunt conducătorii Primăriei, care preferă să critice pe alții pentru nerealizările lor.

În calitate de primar, m-am luptat să atrag fonduri importante din toate sursele posibile și pot să afirm că principalii responsabili sunt chiar primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți… Oricine știe conduce o primărie stând cu mâna întinsă și plângând de pe margine.

Este trist că am ajuns în această zonă – puțin spus de neprofesionalism”, a declarat Aurelia Fedorca.

12 comentarii

  1. Stim noi Răspunde

    Poate UDMR si PNL sa aiba 99% din proiecte daca nu pot baga nici un leu in jeb. Sau vrei sa ne zici ca suma furata ii direct proportionala cu % din PNDL?

    Dai dovada de ipocrizie sau ce?

  2. Vasi Răspunde

    Du – te si te spanzura mai nesimtita de fEDORCA. Nu vezi , ca minti cum respiri . Sa -ti fie rusine.

  3. Profu Răspunde

    Poate faci tu armata in locul lui les , sa poti fi tu ministru in ograda analfabetei.

    • figaro Răspunde

      Da’ ce criteriu e asta, ca trebuie sa fi facut armata pentru a ajunge ministru??? Oricum armata nefiind obligatorie, in 10 ani nu va mai avea nimeni armata facuta. Ce facem atunci, renuntam la minister? Ministrul este un manager al ministerului. Exista secretari de stat, directori, etc care trebuie sa fie profesionisti. Ministrul e doar imaginea institutiei. Ce gandire retrograda ai, prietene!!!!

  4. vandy Răspunde

    Bine ma figaro ca esti tu destept. Te pricepi sigur la toate, inclusiv fotbal. Si acolo antrenorul e profesor de stiinte naturale. Si, apropo de imagine, o armata cu asa imagine nu cred ca are viitor.
    Cat despre psd nu merita comentarii. Le-a trecut vremea…

    • figaro Răspunde

      Cu ce ar ajuta sa fi facut Lea armata? Ceilalti ministri care au fost la aparare pana acum au avut armata facuta. Ti se pare ca erau mai buni? Mai rai? Despre ce vorbim aici… cautam tot felul de motive de carton si scapam din vedere esentialul. Numa’ bine!

  5. Ygcg Răspunde

    Se vede ca e ziar de psd-isti. Mari ciufuti sunteti,mari gunoaie ! Cum pierdeti osul ,cum atacati pe toata lumea. Numai gunoaie in psd-ul ala. Pe rug v-as pune pe toti, pe toti asa zisii politicieni . Sper sa le fie rusine copiilor vostri de voi,parvenitii dracului.

  6. satmarean Răspunde

    Sunteti sub orice critica, pesedistilor! Meritati sa plecati de la guvernare, iar partidul vostru sa aiba soarta PNTCD-ului sau sa fie desfiintat!

  7. Y_grec Răspunde

    penedeleurile astea ,admirate cu patos comunist de madam aurelia, fac parte din operatiunea bani pentru partid , adica pentru pesede si firmele lor de casa. din acesti bani la dracnea personal ajung cam 10 la suta .

  8. Xpert Răspunde

    rade hârb de oala spartă!!!! toti sunteți la fel, apropo UDMR nu e în guvernu aflat la putere sau e în opoziție acum!!!???

  9. Nichita Răspunde

    wow sa scrii de 5 ori despre psd intro zi, e ceva! sigur ca suma pentru portar se inmulteste cu 5 ca altfel putea sa scrie 2 rinduri in total despre nimic. ce au spus de fapt pesedistii astia?

  10. Altu Răspunde

    Ce ați făcut în 2 ani? 0 km de autostrada, 0 spitale, educație 0 investiții. Singurul lucru ce ați făcut a fost îmbuibarea bugetarilor care vă include și pe voi politicienii. Sacrificați viitorul tuturor pt bunăstarea câtorva. Mare realizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.