Ultima actualizare: azi, 16:16
Locale

Scandalul merelor stricate. Comisia a stabilit că rolul cel mai important îl are…școala!

În urma scandalului merelor stricate, Comisia Județeană a reacționat și a dezbătut această problemă, stabilind că în astfel de cazuri rolul cel mai important îl are școala, care trebuie să se asigure la preluare de faptul că produsele corespund cerințelor.

Concret, membrii Comisiei Județene pentru aplicarea prevederilor H.G. 640 din 2017 s-au reunit luni, 18 februarie, pentru a discuta despre o nouă sesizare făcută de conducerea unei școli sătmărene la adresa furnizorilor de produse din cadrul Programului pentru școli al României.

În urma problemelor sesizate în ultima perioadă, membrii comisiei au discutat mai multe aspecte privind modul în care se desfășoară distribuirea merelor, cornului și a laptelui în școli. S-a decis că rolul cel mai important, în cadrul programului, îl are școala care trebuie să se asigure la preluare de faptul că produsele corespund cerințelor și mai ales la distribuirea acestora către copii.

O măsură foarte importantă luată în urma ședinței, care se răsfrânge asupra firmelor implicate, este cu privire la graficul de distribuție care va fi comunicat conducerilor școlilor care vor  putea pregăti preluarea din timp, verificând produsele din punct de vedere cantitativ și calitativ de către responsabilul acreditat care va face depozitarea în condiții optime și mai apoi împărțirea către copii.

În cazul în care se identifică probleme referitoare la cantitatea și calitatea produselor, unitățile de învățământ au obligația să depună sesizări la Inspectoratul Școlar Județean care centralizează informațiile și le aduce la cunoștință Consiliului Județean Satu Mare și Comisiei Județene pentru aplicarea programului.

Reamintim faptul că directorul adjunct al Liceului de Artă Satu Mare, Julia Nichita Sulyok a postat pe Facebook fotografii cu merele și cornurile pe care le-au primit elevii. Programul privind distribuirea merelor și a cornului în școlile din județ se desfășoară într-un ritm lent, dar și batjocoritor, conform celor spuse de directoarea adjunctă.

”Bătaie de joc, este revoltător să le dea copiilor aşa ceva! Dacă din cutia întreagă minim cinci mere sunt stricate, din cei 20 de copii la cine să nu-i dăm? Risipă la maxim!”, a transmis directorul adjunct al instituției.

 

2 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    „S-a decis că rolul cel mai important, în cadrul programului, îl are școala care trebuie să se asigure la preluare de faptul că produsele corespund cerințelor și mai ales la distribuirea acestora către copii.”

    Daca scoala trebuie sa verifice zilnic cateva sute de mere daca sunt bune sau nu, propun sa angajam persoane in fiecare unitate scolara. Altfel, cine sa faca acest lucru? Distribuitorul ce are de facut? Cand mergi in magazinele mari, nu se vad mere stricate. La scoala, ce calitate de marfa se trimite? De asemenea, mai bine o napolitana sau o eugenia, un pachet de biscuiti ar fi mai de folos. Zilnic, altceva.

  2. y Răspunde

    Acest copii sunt (teoretic) viitorul țării. Dacă noi de batem joc de ei cu asemenea mizerii care cu greu se pot numi mâncare rezonabilă atunci să nu ne mirăm la reacția lor peste ani când vor avea drept de vot și alte cele. Cam cum i-am luat noi la rost bunicii și părinții că de ce nu s-au împotrivit la comunism. Prea ușor tratează Consiliul Județean treaba asta. Așa ceva nu are voie să se întâmple sub nici o formă. Problema e că se repetă an de an și autoritățile se joacă de-a ne znaiu de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.