Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare își cinstește primul director

Secția română a Teatrului de Nord își cinstește primul director. Trupa secției române va purta numele unuia dintre membrii fondatori, după ce instituția a făcut o solicitare în acest sens.

Concret, Teatrul de Nord Satu Mare a solicitat autorităților ca trupa secției române să poarte numele lui Mihai Raicu, regizor și director artistic al secției române între anii 1968 – 1979. Astfel, trupa secției române își va schimba denumirea în ,,Trupa Mihai Raicu”.

,,În urmă cu 50 de ani a avut loc la Satu Mare prima premieră a secţiei române a Teatrului de Nord, proaspăt înfiinţată în septembrie 1968. Premiera cu spectacolul “Haiducii” de Victor Eftimiu, regia Mihai Raicu, din 24 ianuarie 1969 a reprezentat atestarea ca potenţial artistic a secţiei române a acestui teatru alături de secţia maghiară care avea la acea dată o mult mai bogată experienţă şi vechime. Regizorul Mihai Raicu a fost director artistic al secției române între anii 1968 – 1979 și a semnat regia a peste 40 de spectacole la Teatrul de Nord. Teatrul de Nord Satu Mare s-a bucurat de prezența domniei sale la sărbătorirea celor 40 de ani, în 2009, și la aniversarea celor 45 de ani de existență a secției române a Teatrului de Nord, sărbătorită în 2014”, se arată în raportul de specialitate ce însoțește propunerea instituției de cultură.

La aniversarea a 50 de ani de la prima premieră a secției române a Teatrului de Nord din luna ianuarie, a avut loc o conferinţă despre bogata activitate a regizorului Mihai Raicu şi despre rolul important pe care l-a avut în înfiinţarea şi evoluţia secţiei române a Teatrului de Nord Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.