Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Ședință de urgență la Prefectură. Noi cazuri de pestă porcină la Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat astăzi şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a  confirmării a două noi cazuri de pestă porcină africană, unul la porc domestic într-o gospodărie în Cehal şi unul la mistreţ pe fondul de vânătoare Hurez, pe raza comunelor Bogdand şi Supur. 

Urmare a confirmării focarului activ de pestă la mistreţ, s-a actualizat Planul de măsuri pentru controlul bolii pesta porcină africană la mistreţi. Principalele măsuri aprobate azi prin Decizia nr. 3/2019 a CLCB vizează stabilirea restricţiilor de mişcare a animalelor în zonele afectate, recoltarea integrală a mistreţilor prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul de animale, transportarea acestora în condiţii de biosecuritate şi efectuarea analizelor pentru pesta porcină africană în vederea stabilirii destinaţiei carcaselor (distrugere sau consum).

În acelaşi timp se vor efectua în fondurile de vânătoare patrulări zilnice pentru depistarea de porci mistreţi morţi sau bolnavi.

Un comentariu

  1. Zăbală Ion Răspunde

    Rog autoritatile competente cu atributii in acest sens, sa faca o vizita pe strada Ghe. Baritiu (Lazarului), la numarul 147, unde la locuinta familiei Fanea (mama patronului de la VIP TAXI) se cresc porci, desi acest lucru este interzis!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.