Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

FOTO. Proiect pentru integrarea persoanelor cu dizabilități pe pârtiile de schi. Primul test, efectuat cu succes

Un nou proiect de suflet Caiac SMile, aduce bucurie și satisfacție tuturor celor implicați, precum și persoanelor care vin în contact cu aceștia. ,,Skiing with disabilities”, noul proiect marca Caiac SMile, aduce în prim plan integrarea socială a persoanelor cu handicap locomotor în condiții deosebite: pe pârtiile de schi.

Inovativitatea acestui proiect constă în folosirea unui scaun special, pus pe lame de ski. Primul test a fost efectuat cu succes în ultima sâmbătă a lunii februarie, când 2 membri speciali ai Clubului Caiac SMile au încercat pentru prima dată acest tip de scaun.

Sâmbătă, 2 martie, pe pârtia Icoana de la Cavnic, sub îndrumarea lui Ionuț Stancovici, membru fondator și activ al Asociației Caiac SMile, au fost prezente 5 persoane cu dizabilități locomotorii, din județele Satu Mare, Bistrița și Baia Mare, printre ei și 2 minori. Aceștia au fost supravegheați, pe rând, la coborârea cu acest scaun special și reacțiile de bucurie nu s-au lăsat așteptate. Atmosfera de reușită și încântare a fost completată de încurajările și admirația celor prezenți, care au fost impresionați de ideea proiectului și de curajul protagoniștilor.

Scaunul special, căruia i s-au adus îmbunătățiri pentru o manipulare ușoară și un confort maxim, a fost lăsat în grija celor ce administrează pârtia Icoana – Cavnic, pentru întrebuințarea lui de către persoanele cu nevoi speciale din această zonă. Această nouă experiență va continua atât timp cât zăpada va fi prezentă pe pârtii, pentru a profita din plin de experiența acumulată.

 

 

 

 

Un comentariu

  1. Adrian Cozma Răspunde

    Acest domn a primit anul trecut 100.000 lei de la Consiliul Judetean. Nu stiu cum poate justifica acesti bani prin cateva excursii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.