Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Spațiul aerian, mai bine apărat. Gabriel Leș: Se scrie istorie

Intrarea în serviciul de luptă permanent poliţie aeriană, sub comandă naţională, a primei escadrile care are în dotare avionul F-16 reprezintă un moment marcant în istoria de 15 ani a apartenenţei României la Alianţa Nord-Atlantică, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, prezent la ceremonia de introducere a aeronavelor F-16 Fighting Falcon în serviciul de luptă permanent, desfăşurată la Baza 86 Aeriană ”Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” Borcea, din judeţul Călăraşi.

Ministrul Apărării Naționale a mai precizat că, prin misiunile pe care le va executa de acum înainte Escadrila 53 Vânătoare, spaţiul aerian al ţării noastre va fi şi mai bine apărat.

,,Astăzi, pe timpul zborului de la Otopeni către Fetești, atunci când am fost flancați de cele două aeronave #F16 Fighting Falcon care simulau interceptarea unei aeronave în cadrul primei lor misiuni de antrenament după intrarea în Serviciul de Luptă Permanent Poliție Aeriană sub comandă națională, am realizat că se scrie o filă de istorie importantă pentru Forțele Aeriene Române.

Prin misiunile pe care Escadrila 53 Vânătoare le va executa începând de astăzi spațiul aerian al României va fi și mai bine apărat.

Intrarea Aviației Militare a României în Clubul F-16 nu este o simplă formulă retorică. Este un act politic şi strategic, cu implicații la nivelul întregii Regiuni a Mării Negre.

Mult succes în îndeplinirea misiunilor și Cer Senin!”, a declarat ministrul Gabriel Leș.

5 comentarii

  1. Big Răspunde

    Woooow, are si Romania doua avioane introduse in functie 1978. Deja ma simt mai in siguranta :))

    • x-ulescu Răspunde

      avioanele au fost cumparate de basescu prin piticul lui telecomanadat boc , de la cimitirul de avioane a lui barosso din portugalia.Contractul a fost incheiat pe vremea lui. Am auzit ca daca e gheata pe pista se pot avaria la decolare, de aia nu au participat de 1 dec la parada din bucuresti. Sa le spunem rusilor sa ne atace vara

    • x-ulescu Răspunde

      negocierile au fost duse de guvernul boc , din fericire nu a mai rezistat le guvernare ca a primit un picior in cur , guvernul care a semnat nu a mai avut ce face ,jocurile au fost facute

      • Bubu Răspunde

        Poți să faci spume cât vrei, zăbălosule, tot cel mai bun guvern post-decembrist a fost cel al lui Boc!
        M U I E psd!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.