Ultima actualizare: azi, 08:48

Locale

FOTO&VIDEO. Captură impresionantă în Maramureș: 84 de kg de heroină!

Captură impresionantă în Maramureș: 84 de kg de heroină! Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au depistat doi cetățeni olandezi, un barbat și o femeie, care au introdus ilegal în țară, din Ucraina, peste 84 de kg de heroină. Pe numele celor doi olandezi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore.

În data de 04.03.2019, ora 09.30, la P.T.F. Sighetu Marmației, jud. Maramureș, s-au prezentat pentru a intra în tară, călătorind cu un autoturism marca Renault Sport GT, înmatriculat în Germania, doi cetățeni olandezi, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 29, respectiv 44 de ani.

Acționând în baza analizei de risc polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport și al bagajelor.

167 de pachete ascunse în mașină

Astfel, în podeaua autoturismului a fost descoperit un spaţiu special amenajat, în care erau ascunse 167 de pachete, ce conțineau o substanță de culoare maronie-gălbuie, presupusă a fi din categoria drogurilor de mare risc.

Întreaga cantitate de substanță, în greutate totală de 84,3 kg, a fost ridicată de către poliţiştii de frontieră şi trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate, iar în urma expertizei s-a stabilit faptul că substanța este heroină.

În cauză, cercetările sunt continuate de către D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș și S.C.C.O. – Maramureș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul de droguri de mare risc, fără drept și cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept, fapte prevăzute și pedepsite de art.3 alin 2 și art.4 alin.2 din Legea 143 / 2000  privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, raportat la art. 38 alin. 2 din  Codul Penal.

De asemenea în urma probatoriului administrat de procurorul de caz din cadrul  D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pe numele celor două persoane.

Sursa: Poliția de Frontieră

4 comentarii

 1. satmarean Răspunde

  Oare nu olandezii si nemtii sunt cei care spun despre romani ca sunt coruptii Europei si de fapt ei jefuiesc si distrug tot ce pot ? Sa vedem care va fi atitudinea perversilor olandezi.

  • Rodica Răspunde

   Da , chiar olandezii , cei care au cea mai mare activate …. ilicita la portul Rotterdam ; chiar olandezii care ne arata mereu obrazul pentru coruptie , tocmai pentru a nu fi luati ei in vizor , fac pe …lupul moralist !

 2. Unu Răspunde

  Fraților..nu olandezii, germanii sau alții zic de noi ca sm fi corupți sau știu eu ce răutăți, ce-i care ii avem in Parlamentul European gen Macovei și acoliții ei spun despre Romani ca sunt corupți si toate cele!

 3. x-ulescu Răspunde

  dupa asta sa ne asteptam cu sanctiuni de la ue ..pentru ca ne opunem integrarii ( in infinit )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.