Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Grupul de suport pentru femei abuzate a împlinit un an de la lansare

Apărut ca o iniţiativă curajoasă, inedită, rezultat al cooperării dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi parteneri privaţi, proiectul GR.AB- Grupul de suport pentru femei ABuzate, a împlinit în 6 martie 2019 un an de la lansare. 

Prin acest proiect, femeile şi fetele cu vârste peste 14 ani pot beneficia, în mod gratuit şi sub protecţia confidenţialităţii şi anonimatului, de următoarele servicii: consiliere de grup (şedinţe săptămânale), consiliere de grup online (program de 12 şedinţe terapeutice, cu o frecvenţă săptămânală), cursuri de autoapărare (12 şedinţe gratuite a câte 2 ore fiecare şedinţă). Peste 40 de femei au accesat până acum unul sau mai multe servicii oferite prin proiect, iar altele au solicitat informaţii punctuale.

În această perioadă, GR.AB. Satu Mare este promovat în rândul liceenilor şi tinerilor în cadrul campaniei ,,Violenţa Invizibilă”. În 6 martie, la aniversarea primului an de la înfiinţare, poliţişti şi voluntari ai Grupului au organizat şi susţinut o întâlnire cu elevii cursurilor postliceale sanitare ale Colegiului Naţional Kolcsey Ferenc. Cu acest prilej o victimă a acceptat să susţină şi faptic ideea centrală a întâlnirii, că violenţa împotriva femeilor nu este o chestiune privată, ea trebuie discutată cu cei apropiaţi şi chiar raportată autorităţilor.

Aceasta şi-a povestit traumele la care a fost supusă de fostul partener, precum şi învăţămintele pe care le-a tras şi modul cum a reuşit să meargă mai departe. Nu victimele violenţei poartă vina, ci agresorii lor! Nu victimelor ar trebui să le fie ruşine, nu ele ar trebui stigmatizate, ci cei ce fac rău şi încalcă libertăţile fundamentale ale oricărei persoane. Sunt doar câteva din ideile transmise tinerilor ce în curând vor îmbrăca halate albe şi vor avea foarte mari şanse de a întâlni victime ale violenţei fiyice şi sexuale în activitatea lor profesională.

Tuturor celor care doresc să ia legătura cu echipa GR.AB. le sunt puse la dispoziţie următoarele contacte www.grab-ro.blogspot.ro sau pagina de facebook GRAB Satu Mare. Orice sugestii sau oferte de a sprijini proiectul GRAB pot fi comunicate şi pe adresa de email [email protected].

 

 

 

 

3 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Si ce face femeia consiliata dupa ce ajunge acasa, suporta mai bine violenta sotului ?
    Legea trebuie modificata in sensul inaspririi drastice a pedepselor dar mai ales sa lase fara efect retragerea plingerii facuta de victima.
    Acesti maimutoi trebuie pedepsiti sa le dispara cheful de a mai bate o femeie.

  2. x-ulescu Răspunde

    mai scoate un banut ala care o consiliaza , mai bine ar invata arte martiale ,autoaparare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.