Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Performanță de excepție pentru un elev sătmărean. Calificare la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene

Performanță de excepție pentru un elev din Satu Mare. Nastai Mihnea, elev în clasa a X-a D la Colegiul Național Mihai Eminescu, s-a calificat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (The European Union Science Olympiad) – EUSO 2019.

Selecția pentru lotul României care va participa în perioada 4-11 mai 2019 la EUSO în Almada, Portugalia, a avut loc în 14 martie 2019 la Facultatea de Biologie din București și a constat în realizarea unei probe practice de biologie-genetică și rezolvarea unui test grilă pe baza rezultatelor obținute. În urma acestei selecții, la care a obținut punctajul maxim de 100 de puncte, Mihnea va face parte din una din cele două echipe ce vor reprezenta România la EUSO, alături de alți doi elevi olimpici naționali la chimie, respectiv la fizică.

Pregătirea pentru competiția europeană se va desfășura în continuare la Satu Mare, în paralel cu pregătirea pentru faza națională a Olimpiadei de biologie ce va avea loc în perioada 21-26 aprilie 2019 la Oradea.

Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO) este o competiție de științe integrate care oferă tinerilor elevi din Uniunea Europeană posibilitatea să-și dovedească capacitățile științifice, abilitățile de studiu și cercetare, și să se pregătească pentru o carieră ca oameni de știință. Olimpiada este o provocare pentru acești elevi foarte buni, în care integrarea științei și lucrul în echipă se întâlnesc. Sarcinile EUSO sunt provocatoare din punct de vedere intelectual și necesită lucrul în echipă. Sunt integrate științele: biologie, chimie și fizică. Elevul Mihnea Nastai va concura în această competiție pentru disciplina biologie.

Un comentariu

  1. profesor Răspunde

    FELICITĂRI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.