Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Plăcintărie din Satu Mare, amendată de inspectorii DSVSA

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 22 – 28 februarie, 91 acțiuni de control.

În cadrul acțiunilor tematice, au fost urmărite următoarele aspecte: respectarea condițiilor generale de  igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 1 sancțiune contravențională, în valoare de 1.200 lei, la o plăcintărie din Satu Mare pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Și în această săptămână continua acțiunile de verificare efectuate de inspectori de specialitate din cadrul DSVSA în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri, plăcintării și chioșcuri alimentare din incinta unităților de învățământ din județ. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, desfășoară controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii  răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Sursa – DSVSA Satu Mare

4 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    nu a sarit la cap cred și i-a tras-o DSV-ul

  2. osanul Răspunde

    c-am slaba activitatea, doar o amenda, restul au primit felicitari??????

  3. ardelenul Răspunde

    se apropie sarbătorile, iar au mers la produs!!!!!!!!!!!!!

  4. cineva Răspunde

    Interesant ar fi sa aflam ce parere au inspectorii DSVSA despre chioscul deschis decurand la p-ta de vechituri ( imediat langa bar Gustarica) unde se vand minuturi , nu vreti sa stiti in ce conditii , sau poate parerea inspectorilor DSP despre conditiile in care se vand placintele la chioscul din p-ta Somes ( cu aceeasi mana si placinta si banii ) si parca lipseste garderoba unde personalul schimba tinuta de strada cu cea de lucru sau acolo nu trebuie ?Dar ce spuneti de crasmele din m 16 unde se vand tigari la fir = MINORILOR = (asta este pt ANAF ) sau alcool contrafacut intr-o mizerie de nedescris ? Nu cred ca functioneaza fara autorizatie doar daca nu functioneaza pt ca cineva inchide ochii. Era sa uit de mag . de paine de pe al. Universului unde una dintre vanzatoare nu pune manusa cand serveste painea nici daca te rogi de ea ce sa mai spun de cornurile neambalate care sunt pipaite de cumparatori . Dar de vanzarea de placinte in scoli ati auzit ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.