Ultima actualizare: azi, 15:18

Locale

Poliția Satu Mare, pe urmele contrabandiștilor. Mașină blindată cu țigări, oprită în trafic

În urma unui control în trafic, polițiștii au descoperit 247.200 de țigarete susceptibile a proveni din contrabadă. Oamenii legii au dat publicității primele concluzii în ceea ce privește acțiunea ce a avut loc ieri seară în zona aquaparkului Aquastar.

Concret, în cursul serii de ieri, 11 martie, în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Satu Mare, în urma activităților informativ operative, au oprit pe strada Gorunului un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani, din localitatea Gelu.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au decoperit mai multe baxuri de țigări susceptibile a proveni din contrabandă.

În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 12.360 de pachete de țigări de diferite mărci ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina și Duty-free.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

De asemenea, autoturismul a fost ridicat în vederea  confiscării, iar față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.