Ultima actualizare: azi, 08:28
Locale

,,Sătmăreanca” ce impresionează la 92 de ani: aur și record mondial

Elena Pagu nu se dezminte nici la 92 de ani si jumatate. Sportiva care sfideaza varsta a reusit o noua cursa extraordinara la Campionatul Mondial de Masters Indoor, Polonia. Devine mai rapida pe zi ce trece. Elena Pagu a reusit un timp mai bun cu 5 secunde fata de anul trecut pe aceasta distanta.

Nicio concurenta din lume nu s-a mai inscris la startul cursei de 3 km mars, categoria 90+. Romanca Elena Pagu a fost propriul ei adversar. S-a luptat insa si cu timpul. Si l-a invins. Sportiva si-a imbunatatit propria performanta pe aceasta distanta si continua sa detina recordul mondial. A parcurs cei 3 kilometri in 27.25.90, fata de 27.30.23 in 2018.

Elena Pagu a fost mai rapidă decât o mexicancă de la 75+ si o americanca de la categoria 80+.

„Acesta este modul meu de viata! Nu se poate altfel pentru mine. Nu pot sa traiesc fara sa imi depasesc limitele. Vreau sa ma compar cu atletele mai tinere. Sunt bucuroasa cand concurez, imi da un sentiment unic si satisfactie”, declara Elena Pagu pentru aimx.ro anul trecut.

Sportiva a inceput sa alerge atunci cand a iesit la pensie , la 57 de ani. Timp de 35 de ani a lucrat ca asistenta de ocrotire in Bacau si Satu Mare.

Romania are 5 medalii la Campionatul Mondial de Masters Indoor dupa primele 3 zile de concurs: 3 de aur, una de argint si una de bronz.

Sursa – aimx.ro

 

Un comentariu

  1. Teo Răspunde

    Chapeau! Un exemplu demn de urmat. Din pacate modul de viață activ si echilibrat nu face parte din cultura noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.