Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Bursa Locurilor de Muncă: Zeci de sătmăreni, angajați pe loc. Ofertă de angajare pentru 2 deținuți

Câteva zeci de sătmăreni au fost angajați astăzi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă ce s-a desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare. De asemenea, la evenimentul organizat de Agenția Județean pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare au participat și câțiva deținuți, doi dintre ei fiind selectați pentru angajare.

,,Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung. De asemenea, s-a urmărit creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii dintre angajator și solicitant”, au declarat reprezentanții AJOFM Satu Mare.

Din cei 175 de agenți economici contactați, 57 au fost prezenți la bursă și au oferit 703 locuri de muncă, din care 37 pentru studii superioare. La eveniment au participat aproximativ 850 de persoane în căutarea unui loc de muncă, din care 37 au fost angajate în ziua bursei. Penitenciarul cu regim deschis Satu Mare a participat la bursă cu trei deținuți care mai au trei luni până la eliberare, iar pentru doi deținuți s-a făcut ofertă de angajare de către un agent economic la finalizarea detenției.

Din chestionarele completate de către agenții economici a rezultat faptul că din cele 414 persoane intervievate, 203 au fost selectate în vederea participării la interviul pentru angajare.

 

 

Un comentariu

  1. satmarean Răspunde

    DE ce mai si scrieti la ora asta. De ce nu a-ti scris macar ieri sau azi dimineata ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.