Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Donație! Biblioteca oamenilor fără adăpost se dezvoltă, la Satu Mare

O angajată a Serviciului Public de Asistență Socială din Satu Mare a făcut o donație considerabilă bibliotecii Adăpostului de noapte.

Datorită femeii, biblioteca oamenilor fără adăpost crește considerabil.

„Biblioteca Adăpostului de Noapte devine tot mai bogată. Mulțumim colegiei noastre Monica Popescu pentru donația considerabilă”, este mesajul reprezentanților SPAS.

Serviciul Public de Asistență Socială din Satu Mare a amenajat, în vara anului trecut, un spațiu de lectură pentru persoanele fără adăpost. Cei ce doresc să citească, pot împrumuta cărți din bibliotecă sau le pot citi la Centrul SPAS.

Despre această inițiativă au scris reprezentanții SPAS:

Unul dintre serviciile furnizate persoanelor fără adăpost în cadrul Centrului nostru, este cel de socializare, prevenire, recreere. O activitate prin care se implementează acesta este lectura. Contrar miturilor și prejudecăților pe care multe persoane le au față de adulții fără adăpost, aceștia sunt persoane ca și noi toți, cu un trecut obișnuit, cu preocupări, interese și pasiuni, printre care și lectura.

Astfel, am organizat un loc special, în care doritorii pot împrumuta și citi variate cărți. Cu ajutorul unei familii care ne-a donat foarte multe cărți, am reușit să dotăm o mini bibliotecă.

Majoritatea cărților primite sunt în limba maghiară, astfel cei dintre dumneavoastră care doresc să ne îmbogățească biblioteca și cu cărți în limba română, o pot face la sediul nostru, din Cartierul 14 Mai, Al. Gladiolei, nr. 14.

Această activitate contribuie la redarea sentimentului de utilitate, de viață normală, care este foarte important pentru a depăși situația în care se află, pentru a depăși sentimentele de neputință, izolare, singurătate, rușine și lipsă de valoare pe care le trăiește o persoană fără adăpost.

 

Un comentariu

  1. mipudeco Răspunde

    Sugestie: ar fi bine ca aceste carti sa poata fi lasate in locuri mai apropiate de centrul orasului, nu asa departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.