Ultima actualizare: azi, 13:33

Locale

Elicopter SMURD pentru zona Sătmarului. Raed Arafat: Va fi operațional în acest an

Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat astăzi că elicopterul SMURD ce va deservi zona de Nord-Vest va fi operaţional în acest an, după finalizarea platformei de aterizare din cadrul heliportului de la Jibou.

Precizările lui Raed Arafat au fost făcute în contextul în care stabilirea la Jibou a locaţiei pentru heliportul şi hangarul aferente elicopterul SMURD a avut loc la începutul anului 2014, iar de atunci şi până în prezent nu s-a reuşit operaţionalizarea lui. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, șeful DSU a precizat că există fonduri alocate pentru realizarea platformei de aterizare a elicopterului, singura care mai trebuie construită pentru investiţia aferentă heliportului.

,,Dacă se face platforma, şi am înţeles că (…) în două-trei luni se finalizează totul, dacă e aşa, anul acesta vom activa şi elicopterul în judeţul Sălaj, care va deservi zona de Nord-Vest. Eu cred că în cursul acestui an, dacă totul merge bine, vom reuşi să operaţionalizăm punctul. Banii înţeleg că sunt alocaţi, deci de aici nu mai avem probleme care să ne oprească”, a subliniat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Elicopterul de terapie intensivă, a cărui valoare se ridică la peste cinci milioane de euro, va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.