Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

FOTO. Andreea Varga, eleva sătmăreancă ce a spus lucrurilor pe nume a primit nota 1

Andreea Varga, eleva ce a scris la simularea examenului de Bacalaureat șase pagini cu nemulțumirile sale legate de sistemul de învătământ românesc, a primit nota 1.

Eleva a primit nota 1, deoarece nu a răspuns concret la subiectele simulării.

Reamintim că o elevă din municipiul Satu Mare s-a alăturat protestului #foaiagoală, prin care elevii își susțin nemulțumirile față de sistemul de educație. Sătmăreanca, în loc să rezolve subiectele de la simularea pentru BAC 2019, a scris mai multe pagini în care și-a exprimat nemulțumirile pe care le are față de sistemul de educație.

Eleva menționează că „aceste experimente făcute de Ministerul Educației Naționale (MEN) trebuie să înceteze.”

„Stimați profesori, probabil ați înțeles deja că aceasta nu este o lucrare ca toate celelalte și că am ales să mă alătur protestului Consiliului Național al Elevilor, în loc să rezolv subiectul.
Toată această poveste cu simulările nu a fost decât picătura care a făcut paharul să dea pe dinafară: elevi, părinți și profesori care au ajuns la concluzia că e destul și că aceste experimente făcute de Ministerul Educației Naționale (MEN) trebuie să înceteze. Deși este un demers lansat de elevi, mulți părinți și profesori au decis să ni se alăture”, scrie eleva.

Sătmăreanca compară protestul elevilor cu protestul părinților care protestează în stradă.

„De ce vrem să schimbăm sistemul de învățământ și am ales să protestăm astfel? Deoarece educația de azi îl formează pe omul de mâine, om pe care noi îl numim viitorul țării. Cât despre forma de protest, exact așa cum părinții noștri ies în stradă pentru abrogarea ordonanțelor de urgență, exact așa și noi am căutat o modalitate de a ne face auziți, pentru că știm că acum argumentul oamenilor mari este că suntem minori și că nu putem decide singuri, dar peste câteva luni sau un an, când terminăm clasa a XII-a, se presupune că suntem și noi adulți și putem lua decizii și fără ajutorul lor”, a mai scris eleva.

Tânăra a precizat că își dorește să învețe mai mult la școală, nu doar să-și dezvolte spiritul competitiv.

„Ei bine, eu am decis. Am decis că nu mai vreau să se facă modificări în timpul anului școlar și să mă afecteze, am decis că vreau ca școala să îmi dezvolte mai mult decât competitivitatea, am decis să protestez pentru că fiecare om contează și am decis că țara asta poate avea un viitor mai bun dacă luptăm pentru asta”, își argumentează eleva alegerea.

Lucrarea conține 6 pagini, iar pe pagina a cincea a lucrării, eleva a scris că nu este sigură dacă cineva va citi până acolo, apare scris mic, cu culoarea roșie, „am citit”, notiță făcută de profesor.

Fotografiile cu lucrarea elevei au ajuns pe Facebook, și în scurt timp au ajuns virale.

Elevii Consiliului Național al Elevilor (CNE) i-a îndeamnat pe elevii ce au susţinut în luna martie simulările naționale să dea foaia goală.

„Invităm elevii din România să ni se alăture în protestul prin care ne opunem modului în care sunt organizate simulările examenelor naționale. Mai mult decât orice altceva, o facem pentru generațiile viitoare, pentru că ele nu trebuie să fie asemenea nouă, o generație de sacrificiu, o generație de cobai ai Ministerului Educației Naționale. Modificările nefundamentate din acest an ne fac să refuzăm a fi părtași la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc. Dăm foaia goală pentru că simulările nu ne vor evalua competențele, ci doar cunoștințele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gândi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informațiile care ne-au fost dictate la clasă”, au precizat reprezentanții Consiliului Elevilor într-un comunicat de presă.

2 comentarii

  1. x-ulescu Răspunde

    sa-i dati direct diploma de doctor ( nu neaparat in medicina ) …ce mai trebuie scoala ?? au mai fost cazuri

  2. satmarean Răspunde

    Se mai pune un 0 după 1 și are nota meritată: 10 (ZECE) !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.