Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Grădina Romei a intrat în reabilitare: ,,Va fi revitalizată întreaga zonă”

Grădina Romei din municipiul Satu Mare a intrat în reabilitare. Anunțul a fost făcut de reprezentanții municipalității care promit că în cel mai scurt timp întreaga zonă ,,va fi revitalizată”.

,,Reabilitarea și modernizarea spațiilor publice reprezintă o prioritate pentru conducerea Primăriei și în 2019! Cea mai importantă zonă de petrecere a timpului liber, parcul Grădina Romei, a intrat în reabilitare. În prezent se pun pavajul și bordurile pe alei, după care urmează să fie înlocuit și mobilierul urban. De asemenea, se va înlocui gardul care împrejmuiește Grădina, astfel că, va fi revitalizată întreagă zonă”, a anunțat Primăria Satu Mare.

5 comentarii

  1. Altu Răspunde

    Felicitări,un lucru bun,dar până nu se rezolvă cu ciorile va fi degeaba. Totul va fi nou dar acoperit de un strat de excremente. Cum nu pot fi împușcate,eu zic că singura soluție deși una extremă ar fi tăierea arborilor înalți. Mulți nu vor fi de acord dar altă soluție nu cred că este.

    • Solutii Răspunde

      Poate ai dreptate,dar fără arbori nu mai e Grădina Romei !Imposibil sa nu existe soluții,dar ori niște pocnitori sau ocupat pana acum de acest subiect (Gerbo,Zerbo sau cum îl chema pe pacaliciul ăla)ori soluțiile viabile sunt foarte scumpe si fără comision.Nu poți sa îngropi in rahat de cioara cea mai atractiva zona de agrement si Promenada din oraș asta după ce mai bagi si câte milioane de euro.Sau investiția asta demarată cu atâta “forța” are ca finalitate doar un comision si o ediție a festivalului gulașului ?

    • Graur Răspunde

      Se asorteaza cu pavajul pestrit.

  2. y Răspunde

    @Solutii. Ciorile fac cuibul pe copaci foarte înalți pentru a proteja puii. Cum am tăiat toți plopii din oraș acuși vreo 15 ani fac și ei cuibul unde pot. Și înainte era problemă dar erau dispersați în mai multe locuri din oraș. S-a spus că trebuie plantată perdea vegetală undeva la marginea orașului, de ex. niște plopi pe fosta groapă de gunoi proaspăt închisă și care trebuia și ecologizată. S-a spus asta imediat cum a apărut problema. De atunci copacii erau mari și ciorile se mutau, măcar parțial. Nu cred că era greu, puneam și copii de la școli, fiecare clasă planta un plop și era gata păduricea. Cu restul ce ai scris sunt de acord. Parcă singura problemă este trotuarul din biscuiți de beton ca să vină banul unde trebuie.
    PS. Cu zgomotele care alungă ciorile a venit sitimenajerul Maskulik, la vremea aceea “doar” simplu consilier muritor.

  3. Nimeni Răspunde

    Referitor la ciori, fiind pasari inteligente trebuie sa ne folosim de acest lucru si sa le comunicam ca e mai bine sa paraseasca zona. Sunt pe net niste aparate care alunga ciorile, emitand sunete de alarmare numai pentru ele. Unii spun ca sunt eficiente, oricum alceva mai bun nu se prea gaseste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.