Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

FOTO. Prefectura Satu Mare la 100 de ani. Primul prefect a fost tot Filip

În această după-amiază, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc o ședință festivă a Colegiului Prefectural, cu ocazia Zilei Instutuţiei Prefectului. Tema şedinţei a fost ,,Prefectura judeţului Satu Mare la 100 de ani de existenţă”, ședință în cadrul căreia s-a făcut o paralelă interesantă între primul și actualul prefect al județului Satu Mare.

Prefectura Satu Mare a împlinit 100 de ani de existență, iar cu ocazia acestui eveniment obișnuita ședință lunară a Colegiului Prefectural s-a transformat într-una festivă. Prefectul Darius Filip a fost întâmpinat cu flori de către cei mai vechi directori de instituții, iar istoricul Claudiu Porumbăceanu a făcut o scurtă incursiune în istoria instituției.

În cadrul acestui eveniment, a fost subliniat faptul că primul prefect al județului Satu Mare, Alexandru Racoți Filip, numit în anul 1919, și actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Darius Filip, poartă același nume.

2 comentarii

  1. Profesor Răspunde

    Prefectura Satu Mare va împlini 100 de ani în 27 aprilie, atunci a fost instalat ca prefect Racoți Filip, chiar de Iuliu Maniu. Atunci prefectura era la Carei.

  2. Tepes Răspunde

    Cel mai slab prefect, de cand exista prefectura in Satu Mare. Cu niste directori de institutii gen APIA, sportivul care habar nu are de agricultura, nunai la camerele de supraveghere si gps-uri, fost sofer de a lui Maler, ne mai vorbind de Ardelean tiganul Pus pe scaun la DJTS Satu Mare. Pacat de partid cu asemenea impotenti.
    Da ordine Govore!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.