Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO&VIDEO. Atenție! A fost amenajat noul sens giratoriu din Satu Mare

Sensul giratoriu de la intersecția dintre bulevardul Henri Coandă și strada Cimitirului a fost amenajat în cursul zilei de astăzi. 

La cererea locuitorilor din zonă, comisia de siguranță a circulației din cadrul Primăriei Municipiului Satu Mare a decis înființarea unui sens giratoriu la intersecția dintre bulevardul Henri Coandă și strada Cimitirului a fost amenajat.

21 comentarii

  1. Dan22 Răspunde

    Asta sent giratoriu !?
    Un cerculet cu diametru de 1,5 m
    Asta ce rost mai are !?
    Intr-o intersectie unde pe stanga este un capat de drum.
    Cu atata forta puteti pune la fiecare intersectie sens giratoriu.

    • Premiant Răspunde

      Ce rost are? Sa isi etaleze dorinta, viziunea si dedicatia. La pensie se vor mandrii nepotilor: “Sti tu sensul ala de langa cimitir pe Botizului? Eu l-am aprobat!!!”

  2. Satmareanu’ Răspunde

    Inca un forgalau degeaba…

  3. Tutanka Moni Răspunde

    Chiar,de ce era nevoie de acest ”microsens” giratoriu,pentru ca nimeni nu a explicat sensul ”conceperii” acestuia??!!E doar un capat de strada infundata la stanga,unde rar se intampla sa fie mai multe masini,inmormantari,etc. !Mai bine se facea sensul giratoriu la intrarea in strand,langa Penny,iar cei care aveau treaba pe acest capat de straduta se puteau deplasa pana la penny,aproximativ 200 de metri,pentru a reveni pe cealalta banda !!

    • altu fără bmw Răspunde

      Și acolo va fi un sens giratoriu odată cu podul 3. Dar obstacolul ăsta giratoriu e bătaie de joc. Cineva nu și-a luat pastilele de a aprobat așa ceva. Părerea mea.

  4. avu Răspunde

    Poi cei cu strada infundata au avut pile la primar.
    Solicit desfiintarea lui! Cum facem o petitie?

    • @avu Răspunde

      Ori si-o fi luat primarul ”loc” pe straduta infundata,iar atunci cand se va ”caza” sa-i poata rubedeniile iesi fara probleme de pe straduta ?!

  5. Locuitor Răspunde

    Marii comentatori de stânga, aveți permis ? ?. Daca da, puteți comenta la ZiareTeleorman că parcă nu sunteți de aici . Bine că nu contați in nicio comisie ci doar la votul popular anonim

    • Locuitor Răspunde

      Așa e normal sa existe reguli și limitări de viteză. Deranjează “decât” pe cei ce fac pe Shumi iresponsabili (de obicei doar o data în viață că a doua oara nu mai au ocazia -in mormânt sau in pușcărie))

      • altu fără bmw Răspunde

        Dragul meu. Am permis din 1988 dacă asta îți spune ceva și nu am culmea nici o amendă de atunci, dar nici nu sunt Schumi, circul cât se poate de legal. Limitarea de viteză e un lucru dar sensul giratoriu nu este în acest scop conceput prin definiție! Mare comentator de “dreapta”, ce ești!? Apropo, nici în 2000 nu am votat cu Ilici când era turul doi cu WCTudor. Mai citește codul rutier și vezi dacă în sensul giratoriu ieșind din Bercu Roșu poți să te încadrezi pe banda din stânga (regulamentar) ca să te întorci către Kaufland. La multe tamponări și claxonări!

        • Locuitor Răspunde

          Ești ok. Te-ai făcut înțeles. Doar că ai greșit rubrica. Mai bine scrie la sănătate și religie, perfectule ?

          • altu fără bmw

            Nu poc Mr. Locuitor, because acele rubrici sunt apanajul tău. La sport însă în schimb mă bag și io.?

  6. c4s Răspunde

    sensul e facut pt cei care ies de pe strada 9 mai, dar e defazat putin.Cei de pe 9 mai nu puteau iesi pentru a merge spre oras.

  7. Anonim Răspunde

    Articolul 55
    Intersectiile sunt:
    a) cu circulatie nedirijata;
    b) cu circulatie dirijata. In aceasta categorie sunt incluse si intersectiile in care circulatia se desfasoara in sens giratoriu.

    Articolul 56
    La apropierea de o intersectie conducatorul de vehicul trebuie sa circule cu o viteza care sa ii permita oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participantilor la trafic care au acest drept.

    • Unu' Răspunde

      Din păcat, pentru 95% dintre cei care au comentat, ai spus lucruri noi, și trist este că dintre aceia 80% oricum nu pricep nimic!
      La noi trebuie un sens mare cât China, să îi oblige fizic să reducă viteza, că altfel nu știu să circule!
      În străinătate lucrurile funcționează chiar și cu un simplu indicator! Ideea este simplă: ai pierdut prioritatea și trebuie să cedezi trecerea oricui este în intersecție, indiferent de numărul de benzi libere sau că tu crezi că ai loc să te strecori!

  8. ciprian Răspunde

    Dupa boala mall-urilor, a aparut si boala sensurilor giratorii…fratilor faceti unul si in fata prefecturii sa va poata iesi “la seita ” angajatii

  9. a* Răspunde

    Dați măi o lupă careva și mie să văd și io giratoriul! E mare rău!

  10. Florin Răspunde

    Interesant este ca mintile astea luminate nu se gandesc sa semaforizeze tot orasul cu semafoare inteligente pt pietoni si sa optimizeze schimbarile semafoarelor in functie de numarul de pietoni si de trafic. Este pacat ca se alege intotdeauna cea mai proasta solutie.

    • Unu' Răspunde

      Ce pietoni?!? Trebuie împușcați toți pietonii! Trotuarele musai trebuie transformate în parcări, iar la trecerile de pietoni, limita de viteză musai trebuie ridicată la 130 Km/h!
      Cum îndrăznesc ei, pietonii, să încurce traficul auto?!?

      Cam asta e prin căpuțul tău, nu-i așa? Vai de el! Cam goluț!

  11. Szat Mareanu Răspunde

    Foarte bune sensurile giratorii, mai bune decat semaforizarile, fapt dovedit in multe tari din Europa si nu numai (la Baia Mare acum zece ani erau zeci de giratorii si intersectii semaforizate, toate excelent gandite, proiectate si construite) Foarte bune giratoriile, cu anumite conditii insa, adica nu faci sens giratoriu la fiecare intersectie asa cum nu faci treceri de pietoni la fiecare scara de bloc (vezi la UNIO, trei treceri de pietoni pe nici 100 metri, o aberatie desigur).Daca ai doua intersectii problema, la distanta de unu sau doi km faci doua giratorii la intersectiile cele mai aglomerate, iar pe cei care ies de pe strazile mai mici, ii obligi (ar trebui sa fie o chestie de bun simt si inteligenta pentru cine o are) prin indicatoare rutiere sa vireze spre dreapta, pana la primul sens giratoriu, care in cazul asta ar fi la unu sau doi km urmand sa se incadreze pe directia dorita. Problema asta este excelent rezolvata la iesirea de pe C.S. Anderco cu obligativitate spre dreapta pana la primul sens giratoriu la intersectia cu Independentei. Ar fi de dorit sa se aplice aceeasi solutie si pentru Drumul Careiului, de la Crinul pana la iesirea din oras.
    De zece ani cel putin, militez pentru sensurile giratorii, rezolva multe probleme de trafic, cu conditia sa fie bine gandite si proiectate. Ca o parere personala, cred ca sensul giratoriu de pe Botizului intersectie cu Cimitirului nu-si are rostul decat daca nu ne pregatim sa scoatem mortii la vot, deci eu SUNT PENTRU DESFINTAREA GIRATORIULUI, trebuie gasita o alta solutie pentru locuitorii de pe 9 Mai.
    PS
    Probabil ca am fost singurul care am propus pe site-ul primariei (acum ani buni, pe vremea lui Iuliu Ilyes) infintarea de sensuri giratorii la intersectia Inaului/Dariu Pop/Prahova, Closca/C.A.Rosetti, O.Goga/Independentei/Lucian Blaga si semafor cu buton(inteligent) la piata Somes, multumesc pentru promtitudine (aproximativ un an dupa propunere). Nu este motiv de lauda, ca oricum nu ma cunoasteti, am doar satisfactia ca incerc si eu, sa contribui cumva, alaturi de alti satmareni, la confortul si bunul mers al comunitatii in care traiesc.

    • Unu' Răspunde

      Foarte corect ce spui, DAR să crezi că măria-sa marele șofer sătmărean o să facă mai mult de 50 de metri în direcția opusă, este cam dincolo de optimism spre fabulație! Păi ai noștri “colegi” șoferi taie liniile continue (indiferent simple sau duble) fără nici o jenă!
      Atâta vreme cât majoritatea interpretează codul rutier după bunul plac fără ca cineva să-i sancționeze, astea vor fi rezultatele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.