Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Mesajul ministrului Gabriel Leș după incendiul de la catedrala Notre-Dame

Ministrul Gabriel Leș a transmis un mesaj cu privire la incendiul de la catedrala Notre-Dame, pe care îl redăm integral în continuare:

”Incendiu la Notre-Dame. Noi imagini cu efectele focului din catedrală

Ieri, am fost cu toții martorii descumpăniți ai unui dramatic episod, ce a fost pe punctul de a ne răpi unul dintre simbolurile creștinatații, dar și o capodoperă arhitecturală de o valoare inestimabilă: Catedrala Notre Dame.

Bilantul este unul îngrijorător, însă cu implicare si solidaritate edificiul poate fi reabilitat, structura nefiindu-i iremediabil afectată.

Am văzut sute de francezi în genunchi urmărind cu lacrimi în ochi cum catedrala arde, dar de acolo de pe genunchi inimile noastre sunt cel mai aproape de Dumnezeu.

În urma acestui incident ramane însă ceva mai mult decât cenușa. Am văzut francezii cântând toata seara in fața catedralei, in vreme ce creștini de pe întreg mapamondul le-au transmis mesajele lor de susținere. Uneori, in incercări ne regasim cele mai nobile sentimente. Dragostea și empatia fața de semeni pe care Dumnezeu le-a sădit în noi și-au arătat încă o dată rodul.

Doamne ajută!”

2 comentarii

  1. Nimeni Răspunde

    Macar la ei n-a ars niciunul, restul se va reface mai tarziu sau niciodata.

  2. Nimeni Răspunde

    Saraca Franta, n-a avut pe nimeni sa pazeasca edificiul simbol al ei. Ca la ei la nimeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.