Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Restaurant din Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei. Ce nereguli s-au găsit

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 23 martie – 4 aprilie, 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

,,Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate au aplicat 4 sancțiuni contravenționale din care, 2 amenzi contravenționale în valoare totală de – 16.000 lei – 10.000 lei – 1 restaurant, Satu Mare – pentru depozitarea și valorificarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislației în vigoare, – 6.000 lei – 1 crescător particular de animale – pentru transportul produselor alimentare, fără documente sanitare veterinare în mijloace de transport neigenizate, nedezinfectate și neautorizate sanitar veterinar și 2 avertismente – 2 – producători particulari din piețele agroalimentare, din localitățile: – 1 Peleș – 1 Agrișu Nou –  pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă”,  transmit reprezentanții DSVSA Satu Mare.

De asemenea, inspectorii DSVSA Satu Mare, împreună ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, continuă un program de controale oficiale pentru verificarea modului de respectare, de către operatorii din sectorul alimentar, a condițiilor sanitare veterinare și de siguranță alimentelor referitoare la producerea, colectarea, transportul, procesarea, reambalarea,  depozitarea și comercializarea peștelui și produselor din pescuit provenite din producție internă sau din comerțul intracomunitar.

Sursa – DSVSA Satu Mare

 

2 comentarii

  1. Pincér Răspunde

    Asta cred ca e no pardon -ul este.

  2. Rodica Răspunde

    Dar pe noi , consumatorii , cum ne protejati ? Nepublicând numele unitatilor cu probleme ? Ca nu ne incalzeste faptul c-ati aplicat amenzi , le-ati si incasat ? Si apoi ati monitorizat timp de 6 luni unitatile cu probleme , sa vedeti daca nu …recidiveaza ? Halal protectie pentru consumatori …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.