Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

S-a votat bugetul municipiului. Absența consilierilor PSD, taxată dur de primarul Kereskenyi

Bugetul local de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, pe anul 2019, în valoare totală de 203.428.478 lei, a fost votat astăzi, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Satu Mare.

Votul a avut loc în lipsa consilierilor PSD, ce au lipsit de la ședință deoarece, spun ei, votul a fost realizat pe genunchi, fără o dezbatere reală și fără a ține cont de nevoile cetățenilor și de nevoile de dezvoltare ale municipiului Satu Mare.

Primarul Kereskenyi Gabor a spus că lipsa consilierilor locali PSD la votul bugetului municipiului Satu Mare este o bătaie de joc la adresa sătmărenilor și la adresa propriului electorat, precizând că gestul dă dovadă de o ipocrizie ieșită din comun. Kereskenyi a spus că a fost consilier local din anul 2004, și deputat în parlament, acolo unde a votat bugete de stat, însă, spune acesta, niciodată nu a văzut o reacție așa puerilă, un amatorism ieșit din comun.

Edilul a precizat că din cauza activității Guvernului PSD, municipiul Satu Mare a pierdut bani în ultimii ani.

Totodată, în acest sens, primarul Kereskenyi Gabor a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Bătaie de joc la adresa sătmărenilor: PSD a lipsit de la ședința de Consiliu Local privind bugetul municipiului Satu Mare pe 2019

1. Din cauza măsurilor luate de Guvernul PSD, municipiul Satu Mare a pierdut în ultimii doi ani 70 milioane de lei, bani care puteau fi folosiți la dezvoltarea orașului
2. Când vorbesc de fonduri europene, ipocrizia PSD Satu Mare este maximă: administrația PSD din perioada 2012-2016 nu a lăsat niciun proiect european, inclusiv Planul de Mobilitate Urbană care stă la baza accesării proiectelor europene fiind licitat și întocmit după iunie 2016. Clujul și Oradea au întocmit acest plan în 2014!
3. Municipiul Satu Mare are în prezent câștigate proiecte europene în valoare de 27 milioane de euro
4. Consilierii PSD au depus un singur amendament la proiectul de buget, prin consilierul Octavian Ardelean, care a fost aprobat

Investiții, 2019

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că are în vedere multe investiții și lucrări, anul acesta, în Satu Mare.

Câteva din obiectivele menționate sunt: extinderea iluminatului public, reabilitarea parcurilor (ex: Grădina Romei, Parcul Ufo), modernizarea bazei sportive „Dinamo”, amenajarea a 9 parcări, finalizarea tuturor parcurilor din Cartierul Micro 17, reabilitarea pasarelelor pietonale care trec peste Bulevardul Trasnilvania, reabilitarea termică a 5 blocuri, reabilitarea Centrului Vechi, construirea pistelor de biciclete și repararea trotuarelor, lucrări de reabilitare a străzilor (bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul Cloșca, strada Ștefan cel Mare, bulevardul Transilvania, strada Alexiu Berinde, bulevardul Octavian Goga, strada Caișilor, strada Grădinarilor, strada Bârgăului, strada Alecu Russo).

5 comentarii

  1. Kkt Răspunde

    RUSINE PSD , Actuala conducere a PSD Satu Mare nu ne mai reprezintă. Am votat PSD …sa ne reprezinte si sa voteze proiectele care sa duca la dezvoltarea economică a municipiului, sa fie prezenti la sedintele de consiliu local , să reprezinte interelele cetățenilor! Ne am înșelat in Domnul Fanea , își bat joc de propriul electorat. Doar populism de doi bani . Sunteti lasi si va cerem DEMISIA ! RUSINE PSD

  2. Patrunjel Răspunde

    Pe cine are PSD ul lider de grup pe …unul marionetă mouke cel mik vandut rudenie si țării cu tradiții….RUSINE PSD
    Cel mai bun este singurul Crăciun… care vorbeste si merita sa fie președintele PSD Satu Mare

  3. Morcov Răspunde

    Hallo , Craciun este preș. Preș activist Satu Mare este cel mai bun,. vrei sa fie cu cumul de functii …adevarul ca e cel mai bun la toate …dar la nimic …un om caraghios …nu l dorește partidul psd. Gen Petric…..se vrea candidat la primăria Satu Mare ….cu Les cel apărător!!!

  4. Unu plus unu Răspunde

    Primarul actual habar nu are de buget , vb prostii , poate vor explica parlamentarii UDMR ce înseamnă buget …

  5. Coycos Răspunde

    Micleus cum te am invatat sa lipsești de la ședințe…stai jos nu vei fi deputat…..
    Ardeleni octavius nu.ai reusit sa asimileze in doua mandate ….stai jos si continua
    Hornar…tu nu esti in lot dar esti bun ..stai jos la gara…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.