Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

De ce a fost tăiat stejarul din Grădina Romei. Primăria Satu Mare: ,,Prezenta un pericol”

Primăria municipiului Satu Mare face precizări cu privire la stejarul ce a fost tăiat în Grădina Romei în urmă cu câteva zile. Conducerea municipalității spune că s-a ajuns la această decizie pentru că stejarul ,,prezenta un pericol”.

Redăm, integral, comunicatul de presă al Primăriei Satu Mare:

,,În 2017, în urma incidentului petrecut în Grădina Romei, când un copil a fost rănit, s-au reevaluat arborii care prezentau un risc pentru vizitatori. Ținând cont și de evaluările anterior făcute, respectiv a examinărilor 3D cu aparatul FAKOPP, s-a constatat că stejarul din Grădina Romei prezenta un pericol: zona de la bază arborelui era vătămată, prezenta carii, existau multiple crengi uscate, iar creanga principală era afectată.

Precizăm că s-a solicitat un punct de vedere de la Agenția de Protecție a Mediului, iar în urma adresei primite de la această instituție s-a decis tăierea arborelui. Decizia a fost luată în scopul protejării vizitatorilor.

Primăria Municipiului Satu Mare a demonstrat în ultimii ani că a dus o activitate de protejare, extindere și revigorare a zonelor verzi. În acest sens, în toamna anului 2018 și în primăvara acestui an au fost plantați 1471 de arbori”.

 

Un comentariu

  1. Lili Răspunde

    Pe Bd. Vasile Lucaciu câți copaci trebuie tăiați și de ce nu procedați în consecință?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.