Ultima actualizare: ieri, 20:38
Locale

FOTO. Expoziție cu lucrări ale deținuților sătmăreni: Culori printre gratii

În organizarea Penitenciarului Satu Mare și a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare vineri s-a desfășurat expoziția interpenitenciară – „CULORI PRINTRE GRATII”, a cărei expozanți au fost deținuții penitenciarelor din nord-vestul țării.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul managerul instituției, Robert Laszlo, directorul Penitenciarului Satu Mare, Romeo Poiană, scriitorul Felician Pop, educatoarea Iugan Roana și Marcela Pop.

Penitenciarul Satu Mare a fost sprijinit în vederea realizării acestei expoziții prin trimiterea de lucrări artistice, respectiv picturi pe pânză în ulei și tablouri realizate prin tehnica quilling, de penitenciarele din zona de nord vest, respectiv Oradea, Gherla și Baia Mare.

În cadrul acestei expoziții a participa și un deținut din Penitenciarul Satu Mare, Floruț Eugen care a susținut un concert de muzică clasică la pian.

Unul dintre principalele obiective ale activități este promovarea în comunitate a unei imagini pozitive a sistemului penitenciar, precum și a problematicii reintegrării sociale.

Scopul acestor activități vizează încurajarea afirmării persoanelor private de libertate în domeniul creației artistice prin includerea acestora în activități valorizatoare.

Un comentariu

  1. mipudeco Răspunde

    Foarte buna aceasta inițiativă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.