Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Gaborii din Satu Mare – jurăminte în stradă, cu mâna pe Biblie

Gaborii din Satu Mare trăiesc după propriile legi sau tradiţii şi în 2019. Mai mulți rromi cu pălărie au fost filmați în timp ce jurau pe Biblie, în limba romani, de față cu alții. Totul s-a petrecut în prezenţa mai multor rudenii.

Potrivit unor surse PortalSM, gaborii au depus jurământul conform tradiţiei. Se pare că au făcut unele promisiuni pe care nu le-au respectat, astfel că astăzi a izbucnit un scandal în toată regula.

Mai multe echipaje de poliţie şi jandarmerie au intervenit în această dimineaţă la un scandal produs între gaborii cu pălărie din Satu Mare. După ce au aplanat conflictul, poliţiştii i-au invitat la secţie să depună plângeri.

Deocamdată nu este clar care este cauza conflictului. Unii reclamă că i-au dat unuia dintre ei bani, după legea ţigănească, însă acesta din urmă i-ar fi ameninţat. Ei au afirmat că au dat „dreptul la şmecher”.

„Am dat la el nişte bani degeaba. Drept de şmecher a cerut. Am avut între noi legea noastră valabilă, cu jurământul, cum facem noi. El a promis că ne lasă în pace, cu jurămntul. N-am depus plângere la Polţie”, a spus unul dintre reclamanţi.

Deocamdată nu se ştie care este întreaga poveste.

3 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Nu mai e mult si ne vom conduce dupa “legile” lor !
    Asta nu e spus in gluma !

  2. Repe rudi Răspunde

    Acesta nu ieste GaBor
    Este tot țigan dar terorizează etnia Gaborilor

  3. aaa Răspunde

    Iara Romi țiganu’? Ce ii pune pe gabori oare sa jure impreuna cu nevasta-sa?
    Gaborii is oameni ok, isi vad de treaba lor, nu fura, nu dau in cap, in schimb hoarda de gunoaie ale lu’ Leleti zis Romi țiganu, numa dupa smecherii umbla! Nu-i inchide nimeni odata sa nu-i mai vedem prin oras?! Plm astia numa probleme fac peste tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.