Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. The Strongest Man și-a desemnat câștigătorul. Participanții au trecut prin probe de foc

Competiția The Stongest Man a ajuns la ediția a- XIX-a, fiind organizată în cadrul Zilelor Orașului Satu Mare. În competiție s-au înscris 7 sportivi din Ungaria, Slovacia, Serbia si Cehia, iar concursul a fost evaluat de doi arbitri din Slovacia și Ungaria. Cel mai tânăr participant a avut doar 19 ani. La ediția din acest an, România nu a fost reprezentată deoarece sportivul român a suferit o accidentare.

Concurenții au trebuit să își măsoare forța în cadrul primei probe ,în care au avut de tras un camion de 8, 5 tone, pe o distanță de 20 m, toată proba fiind cronometrată. Cel mai rapid sportiv a tras după el camionul într-un timp record, 26 de secunde. În cadrul celei de-a doua probă, sportivii au avut de dus în spate o greutate de 350 kg pe o distanță de 20 metri, contracronometru.

Cea de-a treia probă a presupus ridicări a unor bile mari din beton cu o greutate cuprinsă între 110 kg și 160 kg pe care sportivii au trebuit să le așeze pe un stativ înalt de 1.2 metri. Și această probă a fost câștigată sportivul care a terminat proba în cel mai scurt timp.  Cea de-a patra probă a constat în ridicarea unei mașini Dacia Logan. Autoturismul a fost parcat cu rotile din spate pe un stativ, iar concurenții au trebuit sa o ridice de cât mai multe ori într-un minut jumate.

Ultima proba s-a numit Ciocanul lui Thor, sportivii fiind provocați să ridice două ciocane de 12 kg fiecare, ținând bratele întinse lateral. Sportivul care a reușit să țină mai mult bratele ridicate a câștigat proba.

Rezultatele competiției au fost următoarele:

  • locul I – Roni Kecskes (Serbia)
  • locul II – Juhasz Peter (Ungaria)
  • locul III – Endrei Zsolt (Ungaria)

Competiția a fosrt organizată de Clubul Sportiv Big Security, în parteneriat cu Primăria Municpiului Satu Mare.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.