Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Mitingul aviatic „s-a mutat” de la Satu Mare la Baia Mare. Cei mai buni piloți, în Maramureș

Cea de-a parta ediție a mitingului aviatic Maramureș Air Show va avea loc în data de 18 mai, începând cu ora 15,00, la Aeroportul Internațional Maramureș.

Maramureș Air Show va inculde o paradă moto, expoziție de aeromodele și zboruri demonstrative, observații astronomice asupra soarelui, o zonă culinară cu produse tradiționale, o zonă rezervată copiilor.

Cei mai buni piloți din România vor participa la mitingul aviatic din Maramureș.

Potrivit 2mnews.ro, Aeroclubul României a confirmat participarea la Maramureş Air Show 2019 cu formaţia acrobatică „Hawks of România” (Şoimii României – echipa naţională de acrobaţie) – care va zbura cu aeronave Extra 300 de înaltă acrobaţie -, formaţia de planoare „White Wings” (Aripi Albe – echipa naţională de planorism acrobatic, cu evoluții individuate și în formatie cu 2 planoare lS-28 B2 tractate de PZL-104 Vilga), echipa de paraşutişti a Aeroclubului (Blue Wings România, cu lansări din avionul AN-2), două aeronave IAR-46 (care vor evolua individual și în formație), formația “Ivan și prietenii”, „Ivan” fiind un elicopter Kamov KA-26 (YR-DOR) de producție rusească.

La Maramureș Air Show 2019 vor participa, în premieră, singura formație privată de zbor acrobatic din România, care este și singura trupă de piloţi români care zboară cu avioane româneşti de acrobaţie, extraordinar de spectaculoșii Iacării Acrobați și Jurgis Kairys (Lituania). Este o formație de trei avioane YAK 52 TW (fabricate în Bacău), show-ul lor fiind condimentat cu efecte pirotehnice generate de explozii controlate de la sol. De asemenea, pilotul lituanian Jurgis Kairys va executa și zbor solo unlimited freesstyle cu avion Suchoi 31, transmite 2mnews.ro.

Evenimentul se va încheia cu un concert al Alinei Eremia și Loredana & Banda Agurida.

Organizatorii evenimentului sunt RA Aeroportul Internaţional Maramureş, Consiliul Judeţean Maramureş și Aeroclubul României, partener unic fiind Universal Alloy Corporation Europe.

Accesul la eveniment este gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.