Ultima actualizare: azi, 12:55

Locale

Restricții de trafic în județul Satu Mare, cu ocazia festivalului Sâmbra Oilor. Anunțul Poliției

Festivalul Sâmbra Oilor vine și cu restricții în trafic. Astfel, cu ocazia sărbătorii oșenilor, polițiștii anunță restricții pentru traficul greu.

Concret, în cursul zilei de duminică, 12 mai, autovehiculele cu o masă mai mare de 3,5 tone vor fi redirecționate de pe Drumul Național 19, spre Drumul Național 1C.

,,Poliția rutieră prin Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare informează conducătorii auto despre faptul că duminică, 12 mai a.c., în intervalul orar 09.00 – 17.00, traficul greu, însemnând autovehiculele a căror masă totală depășește 3 500 de kg care vor avea direcția de deplasare Satu Mare – Sighetu Marmației, pe DN 19, VA FI DEVIAT DIN Livada spre Baia Mare – Sighetu Marmației, pe DN 1C, întrucât pe dealul Huta Certeze va avea loc cel mai mare Festival Național din Țara Oașului “Sâmbra Oilor”, iar accesul acestora pe respectivul tronson de drum va fi restricționat”, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Reamintim că Instituţia Prefectului, Judeţul Satu Mare şi Consiliul Judeţean, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Primăria şi Consiliul Local Certeze, Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş, Casa de Cultură Negreşti Oaş, organizează duminică 12 mai 2019 de la ora 12:00, cea de-a LXIII – a ediție a festivalului folcloric „Sâmbra Oilor” pe dealul de la Huta Certeze şi Moişeni.

Pentru prima dată în județul nostru, în avanpremierea festivalului, respectiv în 11 mai 2019, va avea loc ședința Asociației Naționale de Folclor din România, la care vor fi prezenți conducerea Asociației precum și cei mai importanți specialiști din domeniul folclorului din România, iar în data de 12 mai aceștia vor participa la Sâmbra Oilor. De menționat că la această ediție a Sâmbrei Oilor va fi prezent și premierul României, Viorica Dăncilă.

În program:

Deschiderea oficială: – Momentul de Sâmbră, sfințirea turmelor de oi și măsurișul laptelui

Irina Man și Grupul din Bixad

Ansamblurile Folclorice „Oașul”, ,,Sânzâienele”din Negrești Oaș și Maria Tripon

Maria Petca Poptean și Măgura din Târșolț

Maria și Mihai Nemeș

Petre si Petrică Zele

Ansamblul Folcloric al Județului ,,DORURI SĂTMĂRENE’’

Ansamblul Folcloric ,,Mugurelul” din Biserica Albă – Ucraina

Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii”

Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană” – Leontina Dorca și Maria Carmen Sas

Mihai Zele și Ansamblul ,,Țara Oașului”

Ansamblul Folcloric ,,Florile Turțului”

Țâpuritoarele din Batarci și Maria Hosu

Grupul de țâpuritoare din Racșa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.