Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Conducerea Spitalului Județean, precizări în cazul pacientei cu ac în burtă

Conducerea Spitalului Județean Satu Mare a transmis un comunicat de presă prin care face precizări referitoare la cazul fetei ce s-a prezentat ieri cu un ac în burtă la UPU și a fost trimisă la o altă unitate spitalicească, pentru că, spune unchiul pacientei, niciun medic chirurg nu a fost disponibil la momentul respectiv.

Redăm integral poziția Spitalului Județean Satu Mare:

„Pacienta B.M. în vârstă de 20 de ani s-a prezentat la UPU în data de 02.06.2019. Conform fişei întocmite, a intrat în UPU la ora 13.30 şi a plecat la ora 14.40 (deci nu după 2 ore) interval în care, după consult, a efectuat şi o radiografie. În urma radiografiei s-a pus în evidenţă un ”corp străin radioopac, de 5 mm, situat în părţile moi adiacente aripei ilace stângi”.

Având în vedere că acest caz nu putea fiind considerat o urgenţă majoră, i s-a recomadat pacientei să se interneze, prin Ambulatoriul de Specialitate, în cadrul secţiei Chirurgie Plastică. Pacienta a refuzat afirmând că va pleca la un spital din Baia Mare pentru a fi tratată acolo.

În data de 06.06.2019 după ce a fost la un cabinet medical din Baia Mare, unde nu i s-a extras corpul străin, pacienta a ajuns din nou la SJU Satu Mare fiind internată în secţia de Chirurgie Plastică. În aceiaşi zi i s-a extras corpul străin iar cîteva ore mai târziu a fost externată pentru ca pacienta să se poată prezenta la examenul de Bacalaureat.

Mai menţionăm că expresia din titlu, ”lipsa unui chirurg” este una falsă, fără conţinut. În cadrul SJU Satu Mare îşi desfăşoară activitatea mai mulţi medici chirurgi iar garda de pe secţie este asigurată de doi medici de specialitate. Iar în momentul prezentării în cadrul UPU, cei doi medici de gardă de la secţia Chirugie se aflau în Blocul Operator unde efectuau o intervenţie.

Pe viitor, pentru a evita confuziile şi pentru o corectă informare a opiniei publice, vă rugăm să contactaţi departamentul de comunicare al Spitalului Judeţean.”

_________________________________________

Reamintim că tânără în vârstă de 19 ani din județul Satu Mare ce a avut nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, a fost trimisă de la Unitatea de Primire Urgențe la o altă unitate spitalicească, pentru că, spune unchiul pacientei, niciun medic chirurg nu a fost disponibil la momentul respectiv.

Unchiul pacientei a declarat, pentru Informația Zilei, faptul că nepoata ei, după aproximativ două ore de așteptare la Unitatea de Primire Urgențe din Satu Mare, a fost nevoită să parcurgă un drum de câteva zeci de kilometri până la spitalul din Baia Mare, pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale.

„Nepoatei mele i-a intrat din greşeală un ac în burtă, în timp ce era întinsă în pat. Am dus-o la UPU Satu Mare, unde a intrat într-un cabinet şi am lăsat-o acolo. După două ore aflu că nu este medic chirurg disponibil la UPU Satu Mare, astfel că nu are cine să-i scoată acul. Ca urmare ea a vorbit cu o colegă din Baia Mare şi s-a dus la spitalul de acolo, pentru că unitatea respectivă dispune de chirurg. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Ce UPU este fără specialist chirurg? Nu puteau spune din start că nu este, să mergem în altă parte?”, a declarat bărbatul, pentru Informația Zilei.

3 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Foarte interesant – un corp strain nu reprezinta o urgenta majora ( cel putin acest caz ) ! Dar posibilele complicatii generate de acest corp starin – infectie cu septicemie , o hepatita , etc- reprezinta o urgenta ? Intr-adevar , ……impresionant comunicatul conducerii spitalului si o concluzie pe care o tragem singuri – sa ne fereasca Dumnezeu de boala sau accidente ca doar un ….deces poate fi o urgenta pentru cei de la spitalul din Satu Mare ! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca doar pe la …nunti mai stai atat cat astepti la UPU la triaj !

  2. y Răspunde

    @Rodica, așa urgență era de fata s-a plimbat din SM în BM în data de 02.06 la consult apoi a revenit acasă fără să scoată acul, apoi tot s-o dus în data de 06.06 la spital în SM și atunci au făcut intervenția. Ce știre de senzație! Citește ce scriu și pe alte portaluri de știri fals-media.

    • Rodica Răspunde

      Acuma stim noi care a fost realitatea cu plimbatul acesta intre spitale ? Corect era sa raspunda si cealalta parte la punctul de vedere al spitalului . Eu am comentat faptul ca odata ajuns acolo -nu din plictiseala – esti tratat cum esti tratat . Si nu trebuie sa citesc din alte ziare lucrul acesta , stim cu totii cam ce se intampla la UPU . Cu siguranta multi dintre noi avem intamplari neplacute de-acolo ; de unde stim noi cum o fi fost acul cu pricina , ruginit sau nu , sterilizat sau nu , ce fel de ac o fi fost ( da chiar , cum sa-ti intre un ac in burta din greseala ) si chiar nu-i treaba noastra , eu comentam riscurile existente si nemultumirile legate de sistemul sanitar de la noi . Dar , tot in spiritul corectitudinii , nu trebuie sa generalizam si sa blamam in totalitate acest sistem , care mai salveaza si vieti cateodata .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.