Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO. Ministrul Gabriel Leș, întâlnire cu studenții absolvenți ai Academiilor Militare din SUA

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, le-a înmânat astăzi brevetele de ofițer și gradele de sublocotenent tinerilor Ovidiu-Gabriel Baciu-Ureche și lui Petruț Ghiță, absolvenți ai Academiilor Militare din Statele Unite ale Americii.

Ministrul sătmărean al Apărării le-a urat mult succes celor doi proaspăt absolvenți, declarând că românii ce au absolvit programele de studii de licență ale academiilor categoriilor de forțe din SUA contribuie semnificativ la o mai bună interoperabilitate între cele două armate aliate și partenere.

Redăm, integral, declarațiile ministrului Gabriel Leș:

,,A fost o onoare să le înmânez astăzi, brevetul de ofițer și gradele de sublocotenent lui Ovidiu-Gabriel Baciu-Ureche, absolvent al Academiei West Point a Forțelor Terestre ale SUA și lui Petruț Ghiță, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene ale SUA, pe care l-am văzut recent, la ceremonia de absolvire de la Colorado Springs, înmânând președintelui Statelor Unite un ecuson cu drapelul României.

Sunt doi tineri ofițeri în care ne punem mari speranțe. Până în prezent, 28 de ofițeri români au absolvit programele de studii de licență ale academiilor categoriilor de forțe din SUA, contribuind semnificativ, prin cunoștințele teoretice și practice acumulate, la o mai bună interoperabilitate între cele două armate aliate și partenere, astfel încât standardele și procedurile specifice să fie în permanență testate și verificate la nivelul celor trei categorii de forțe ale armatei.

Le urez succes maxim celor doi proaspăt absolvenți și la cât mai multe împliniri în cariera militară ce începe astăzi!

M-am întâlnit, de asemenea, cu Răzvan Moldovanu, Mădălin-Georgel Savin, Bogdan Daniliuc, de la Colegiul Național Militar „Ștefan Cel Mare” și Cezara-Ioana Vlad, de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, cei patru absolvenți ai colegiilor militare ale Armatei României care au fost admiși ca studenți la Academia Forțelor Terestre de la West Point, la cea a Forțelor Aeriene de la Colorado Springs și la Academia Forțelor Navale de la Annapolis. Le doresc mult succes în anii pe care îi vor petrece ca studenți în cele mai prestigioase academii militare din lume și îi asigur că îi vom aștepta cu drag în țară, după absolvire, pentru a activa ca ofițeri ai Armatei României.

Evenimentul de astăzi a fost in egală măsură despre recunoașterea unor performanțe de excepție ale învățământului militar românesc, cât și a celui american”.

Un comentariu

  1. Mae Răspunde

    Unul care nu a făcut armată !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.