Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

FOTO. Papa Francisc poartă astăzi veșmântul creat de o sătmăreancă

Peste 80.000 de persoane din întreaga lume au venit să participe, sâmbătă, la Sfânta Liturghie oficiată de Papa Francisc la sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc, acolo unde în fiecare an se desfăşoară cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est. La Liturghia de astăzi de la Șumuleu Ciuc, suveranul pontif poartă veșmântul creat artista din Satu Mare, Cristina Sabău-Trifu.

Peste 84.000 de persoane sunt prezente la Șumuleu Ciuc, potrivit unei noi estimări făcute de autorități în jurul orei 10:30, scrie Digi24. Numărul pelerinilor ar putea să mai crească, pentru că în jur de 100.000 de persoane s-au înregistrat pe site-ul special dedicat acestui eveniment. Printre pelerini s-ar număra și președintele Ungariei, care vine în calitate de simplu cetățean de religie catolică.

 

Veșmântul pe care Papa Francisc îl poartă astăzi conține mai multe simboluri, pe partea din spate a veșmântului aflându-se logo-ul vizitei Papei în România. Simbolurile și decorațiunile de pe veșmântul Papei au fost realizate manual de către artistă, care a combinat mătase cu fir auriu și cu țesături colorate.

Artista a declarat că veșmântul conține armonia, căldura și pacea pe care le transmite Papa, dar conține și câteva motive de spini ce simbolizează sacrificiul oamenilor pentru credință. Pe lângă veșmântul Papei, artista din Satu Mare a confecționat și hainele episcopilor și preoților pentru Sfânta Liturghie din data de 1 iunie.

Papa Francisc se află în vizită în România în perioada 31 mai – 2 iunie. Suveranul Pontif s-a aflat pentru o zi la București, iar astăzi, la Șumuleu Ciuc, oficiază Sfânta Liturghie, iar într-un final se va deplasa la Iași, acolo unde se va întâlni tinerii. În 2 iunie, Papa Francisc celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.