Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Primăria continuă proiectul ”Satu Mare te așteaptă acasă!” în Cluj-Napoca

În acest an, Primăria Municipiului Satu Mare continuă proiectul ”Satu Mare te așteaptă acasă!” pentru a-i readuce pe tinerii sătmăreni în orașul natal, după terminarea studiilor.          

Municipiul Satu Mare, cât și celelalte orașe din Transilvania, cu excepția centrelor universitare – sunt nevoite să facă față fenomenului de plecare a tinerilor: studenții nu se mai întorc acasă, iar firmele rămân fără forță de muncă calificată.  Această problemă reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru orașe precum municipiul Satu Mare.

,,Proiectul a demarat în 2017 și a fost bine primit atât de tineri, cât și de companii. Proiectul este o măsură concretă prin care putem să îi punem pe tinerii în legătură cu acele companii și firme locale care își doresc să atragă personal calificat, tineri entuziaști care stimulează mediul economic și contribuie prin ceea ce fac la dezvoltarea orașului. Dacă oferim astăzi această șansă, ei ne pot oferi alte șanse în viitor. Demersurile lansate prin intermediul acestui proiect ne duc în direcția de dezvoltare a orașului” a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Bursa de joburi ”HaiAcasă” va avea loc joi, 20 iunie 2019 în Cluj-Napoca, la BT Arena, și este menită să conecteze tinerii care doresc să revină acasă cu angajatorii sătmăreni.

Campania de informare se derulează în rândul studenților din Cluj, astfel că reprezentanții municipalității vor ajunge prin facultăți, vor distribui materiale de informare în spații publice, cafenele și vor face cunoscut mesajul acestui proiect prin rețelele de socializare.

În acest an, campania se focusează mai mult pe absolvenții facultăților, pe care care sunt încă în căutarea unui loc de muncă, însă și ceilalți tineri sunt invitați să intre în contact cu firmele reprezentate în cadrul proiectului.

Astfel, s-au pregătit platforme de comunicare pentru studenti, companii si pentru cei interesati:

  • formular de înregistrare pentru bursă, candidati: https://forms.gle/wtKBMpNHQoYZjEpk7
  • formular de înregistrare pentru bursă, companii: https://forms.gle/oVRkoU44c2w7kGkZ9
  • pagina de facebook: facebook.com/home2sm

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

 

9 comentarii

  1. Ionica Răspunde

    Si ce sa faca in Satu Mare?. Ii un oras plictisitor. Sa isi piarda tineretea pe aici?

    • Rodica Răspunde

      Cum , n-ai inteles ce sa faca in Satu Mare ? Sa se angajeze pe la vreun privat , cu salariul minim pe economie , sa lucreze 10-12 ore , iar duminica sa se plimbe prin mall . Cam astea sunt conditiile ce le ….ofera Primaria Satu Mare ! Da acum au bani de aruncat si pe ….proiectul acesta ! Cineva mai primeste …..legal , niste bani de la buget ! Mai decontam niste deplasari prin tara , cu ocazia asta ne mai si relaxam , si , uite-asa Satu Mare tot fara forta de munca va ramane !

      • Bogu Răspunde

        Cred că sătmărenii sunt plictisitori pentru că așa trăiesc ei, viața trece în fața TV-ului sau cu ochii în telefon pe facebook. În ultimii ani am remarcat un număr crescut de evenimente de tot felul, unele cu gust iar altele mai mediocre. Trebuie luat în calcul că varsta 25 – 40 ani este cea mai ”îndatorată” financiar pe credite imobiliare și de consum. Satu Mare din punct de vedere imobiliar este mai ieftin raportat la puterea de cumparare pe care o au tinerii 25-40 ani cu o pregătire universitară. Municipiul Satu Mare este de altfel un loc mai bun decat Cluj-Napoca în eventualitatea creșterii copiilor. Pentru tinerii care și-au creat o viață în orașele centre universitare le este aproape imposibil să se mai relocheze. Ca și concluzie, salut asemenea promovări și încercări. Poate oferii ocazia unor întreprinzători să se prezinte cu oferte în fața unei forțe de muncă calificate. În sfârșit se conștientizeaza lipsa forței de muncă calificate din rândul tinerilor în Satu Mare. Baftă.

  2. Rodica Răspunde

    Cum n-ai inteles ce sa faca in Satu Mare ? Sa se angajeze pe la vreun privat , sa lucreze 10-12 ore pe zi , iar duminica sa se plimbe prin mall . Cam astea sunt marile oportunitati ale orasului ; dar cum se mai pot cheltui de la buget niste bani , ce si-au zis edilii – hai sa facem acest proiect si mai primeste …..legal cineva niste banuti . Se mai deconteaza niste deplasari prin tara si uite asa avem documente justificative pentru alte matrapazlâcuri , iar despre cati tineri s-or intoarce in Satu Mare , nu vom sti niciodata !

    • Bogu Răspunde

      Până la urmă Rodica, tu ai o propunere sau idee diferită despre cum ar trebui făcut? De ce nu te implici să ajungi consilier sau poate chiar primar și să schimbi cu adevărat ceva. Critica asta stearpă fără variante e nonsens.

      • Norick Răspunde

        Daca astepti raspuns de la Tanti , atunci numai pierzi vremea. Ea doar scuipa venin din stanga in dreapta si dispare. Sau poate are net limitat si se termina spre seara… Sau poate vecinul stinge routeru’ … 😛 🙂
        Peace + 🙂

      • Rodica Răspunde

        Da pana la urma tu crezi ca acest …..maret proiect rezolva problema ? Cu niste pliante speri sa atragi tinerii acasa ? Zice măria sa primaru ca proiectul este din 2017 si a avut succes ; cat de mare succes , ca orasul si nu numai , tot fara forta de munca (calificata sau necalificata) este . Care sunt oportunitatile la care vin tinerii acasa ? Care sunt masurile concrete ? Le-a promis cineva salarii ( sau venituri- ca nu e acelasi lucru ) ca in marile centre universitare ( stii care este nivelul de salarizare in Timisoara sau Cluj ? ) ; le acorda cineva facilitati – gen locuinte de serviciu , posibilitati de performare la locurile de munca , schimburi de experienta (poate si-n afara ) , ba mai mult , le garanteaza cineva ceva ? Ai impresia ca nu se cunoaste situatia economica a orasului si judetului de catre acesti tineri plecati tot de aici , in cautarea a ceva mai bun ? Si ca sa inchei in nota umoristica pe care mi-ai propus-o ( adica mistocareala cu functiile de consilier sau primar) , te intreb – finantezi tu implicarea mea ca independent ? Stii cate sanse ai daca nu esti ….inregimentat politic si daca nu ai o ….baza financiara pentru a ajunge la functiile amintite de tine ; si-apoi nu stiu ce sanse de reusita as avea , nu vezi ca Norik nu m-ar vota ?

  3. Adrian Cozma Răspunde

    Ii primesc la mine la fermă

  4. Albuletul Răspunde

    Să vină la ce? Să-i vadă pe cei trei iezi cucuieți, unul verde și doi vopsiți în galben? Apropo, dacă tot face PNL curățenie, oare nu are timp să arunce o geană și la Satu Mare, ca să vadă cum cei doi vici distrug sistematic liberalismul sătmărean? Dacă nu se schimbă ceva, PNL va fi pe locul 5 la alegerile următoare, asta e clar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.