Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Fotografii rare cu Mihai de la Prilog. Călugărul ce a vindecat un milion de români

Reporterii PortalSM au intrat în posesia a două fotografii ale călugărului Mihai Neamțu din localitatea sătmăreană Prilog, județul Satu Mare, ce nu au mai fost publicate până acum.

Călugărul-vindecător se spune că ar fi vindecat 1 milion de români, inclusiv pe Nicolae Ceușescu. După ce mulți oameni au mărturisit că au fost vindecați de către acesta cu ceaiuri și rugăciuni, călugărul este propus acum pentru beatificare, pentru a intra în rândul sfinților.

Mihai Neamţu s-a născut în 12 octombrie 1924 în localitatea Prilog. Încă din tinereţe a vrut să se călugărească și a mers la mănăstirea din Bixad, dar după un an, din cauza semiparaliziei pe care a avut-o, a fost nevoit să se întoarcă acasă.

Pentru a-și câștiga existența, a început să adune plante pentru Plafarul din Satu Mare și să repare pălării. După o perioadă de timp, a ajuns să cunoască atât de bine plantele, încât a făcut liste cu plante pentru diferite boli.

Vestea s-a dus repede în tot satul, iar apoi în toată țara. Lumea a început să meargă la el acasă pentru a fi vindecați, și numărul celor vindecați de Mihai Neamțu, potrivit AGERPRES, ar ajunge la 1 milion, printre care se numără și Nicolae Ceaușescu.

“Se zice că Ceauşescu ar fi trimis elicopterul după el şi că l-a vindecat de prostată. După ceaiuri şi tratamente spuse de Mihai, s-a vindecat”, a declarat părintele Ioan, unul dintre preoţii greco-catolici aflaţi la mănăstirea din Prilog, pentru AGERPRES.

Rețetele călugărului-vindecător sunt folosite și astăzi de mulți sătmăreni, și nu numai, ce relatează că rețetele lui Mihai Neamțu sunt, într-adevăr, eficiente.

4 comentarii

  1. Raul Răspunde

    Recomand pe Teas Robi din Satu Mare. E pe calea calugarului vindecator.

  2. Rares Răspunde

    Ma puteti ajuta cu un nr. de telefon al acestui om, Teas Robi?

  3. c-block Răspunde

    Call 911.

  4. Yin Răspunde

    @Raul
    E pe calea? …de când și cum a ajuns sa fie pe calea? Cunosc bine anturajul călugărului și nu am auzit până acum de acest Teas Robi. Cu excepția unui medic de renume din zona Banatului și a unui Preot, călugărul nu a avut “sub aripa” sa pt timp îndelungat persoane pe care să le învețe tainele diagnosticului și a tratamentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.