Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în vizită la Spitalul Județean Satu Mare

Ministrul Sănătății se află într-o vizită de lucru în județul Satu Mare. Sorina Pintea a discutat, la Spitalul Județean, cu cadrele medicale, dorind să afle cum se desfășoară lucrurile, dar și detalii despre investițiile care se vor face, având în vedere că Ministerul Sănătății a acordat o sumă foarte mare județului Satu Mare, respectiv peste 21 milioane lei.

Discuţiile s-au axat în primul rând pe o analiză a indicatorilor de funcţionare şi a criteriilor care stau la baza clasificării spitalului dar şi în ceea ce priveşte stadiul achiziţiei de tehnică şi aparatură medicală, urmare a alocării sumei de 12,9 milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii. Întâlnirea a fost interactivă, medici din diverse secţii ale spitalului au prezentat problemele cu care se confruntă în activitatea curentă sau au solicitat sprijin privind îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Guvernul a alocat, în cursul lunii mai, 21,5 milioane de lei pentru echipamente și aparaturi medicale pentru ca spitalele din județul Satu Mare – Spitalul Județean, Spitalul Negrești-Oaș, Spitalul din Carei și Spitalul de Pneumoftiziologie – să poată oferi servicii performante. Calitatea unei examinări medicale depinde foarte mult de calitatea aparaturii, iar aceste noi echipamente vor permite o mai bună diagnosticare și monitorizare a pacienților. Astfel va crește șansa de a salva cât mai multe vieți.

Un comentariu

  1. Pasarea Colibri Răspunde

    Atât de așteptată ca doar covorul roșu n-au apucat să-l așeze. În rest, totul era la marele fix aranjat. Nu tu coadă la internări, liftul aștepta gol primirea inopinată a ministrului împreună cu prefectul……
    Cum ar fi doamna ministru sa faceți o astfel de vizită cu adevărat inopinata în secțiile Spitalului Județean 2, să vedeți acolo în ce condiții sunt internați cei de la neurologie sau interne…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.