Ultima actualizare: azi, 13:48
Locale

Proprietarii de terenuri, obligați să elimine ambrozia. Primăria amenință cu amenzi usturătoare

Primăria Municipiului Satu Mare aduce la cunoștința proprietarilor și deținătorilor de terenuri din municipiul Satu Mare că au obligația să ia măsuri de combatere a buruienii ambrozia.

În scopul distrugerii buruienii ambrozia şi pentru prevenirea răspândirii acesteia, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plantei şi apariţia primelor inflorescenţe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, proprietarii sau deţinătorii de terenuri au obligația de a face lucrări de întreţinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări şi metode specifice.

Constituie contravenție conform H.C.L. nr. 173/25.09.2014: ,,Nedistrugerea buruienilor care pot cauza prejudicii asupra stării de sănătate a populaţiei şi în mod special a celor cu potenţial alergen (iarba pârloagelor – Ambrosia artemisiifolia) de pe spaţiile verzi din faţa imobilelor,curţilor,grădinilor,terenurilor arabile intravilane prin scoaterea rădăcinilor, smulgere sau cosire de către proprietarii sau deţinătorii imobilului, terenului se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei.”

Primăria mai menționează faptul că aceste măsuri sunt obligatorii până la sfârşitul perioadei de vegetaţie a buruienii ambrozia.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

Un comentariu

  1. iudit Răspunde

    Va asteptam cu mare interes la Balta Blonda sa puneti legea in aplicare . Sigur faceti incasari pt inca un pod peste Somes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.