Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

“Satu Mare te așteaptă acasă”: Bursa de joburi a fost atractivă pentru tineri și pentru companii

O nouă ediție a bursei de joburi “Satu Mare te așteaptă acasă”, proiect inițiat și organizat de Primăria Satu Mare a avut loc săptămâna trecută la BT Arena Cluj.

Inițiativa, demarată în anul 2017, își propune să îi atragă pe studenți către angajatorii sătmăreni, odată ce își încheie studiile universitare. Ținând cont de situația actuală de pe piața muncii, acest proiect dorește să ofere tinerilor motivația profesională pentru a se întoarce în orașul lor natal.

Proiectul Primăriei Satu Mare a fost preluat în acest an și de Consiliile Județene Bihor, Harghita și Primăria Sfântu Gheorghe, care au organizat la Cluj o acțiune comună, având sloganul ”HaiAcasă”.

Peste 150 de studenți sătmăreni, care doresc să-și construiască o carieră în orașul din care au plecat, au putut intra în contact direct cu cele mai mari companii din Satu Mare, dar și să discute cu primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskényi, despre proiectele de dezvoltare a orașului nostru.

Primăria Satu Mare mulțumește participanților, deopotrivă tinerilor și companiilor partenere pentru implicare. Pe pagina evenimentului participanții au la dispoziție un formular online pentru a-și exprima opiniile și a face propuneri pentru ediția 2020.

22 comentarii

  1. c-block Răspunde

    Dacă cineva este curios și accesează ww.haiacasa.sm va constata că rezultatul căutărilor este un mare ZERO! Adică NIMIC, SEMMI, NADA! Ce oferte sunt totuși? Sau primarul s-a dus la Cluj să discute discuții?
    Sau sunt joburi dar nu pe minunatul portal? Adică s-a creat degeaba?

    • x-ulescu Răspunde

      Ei ,de geaba ..cineva a lut niste banuti pentru asta …stil Barna de la USR ..care a castigat peste o juma de milion de euro cu contracte cu statul ,politia ,ministeru justitiei …nu la pajisti si ape

    • J Răspunde

      Salut,
      Probabil au fost deja ocupate locurile de munca,la “oferta atractiva” pe care companiile le-au oferit :))))))
      Ce sa zica si domnul primar:
      “Nu a venit nici dracu la targul de joburi!”
      “Au ras cand au vazut salariile!”?
      Normal ca a fost un succes,nesperat inca,milioane de oameni au fost si toti au zis,in unanimitate desigur,ca ofertele sunt nemaipomenite!Extraordinar!
      Vai vai
      Saraca tara bogata

  2. Unu' Răspunde

    Relax, mai sunt locuri de MUNCĂ destul de bine plătite prin companiile locale! La buget s-au ocupat cu lingăii lipitori de afișe gen x-ulescu, care oricum n-ar avea șanse în mediul privat unde chiar se lucrează!

    Pentru postacii posaci pesedealiști: găsiți-vă de lucru ceva serios că se cam termină ciolanul!

    • x-ulescu Răspunde

      pentru capu tau .prost ,nu lucrez la stat si nici nu am afaceri cu statu ca Barna de la usr ..care a luat mai mult de un jumatate de milion de euro din afaceri cu statu ..cu ministeru de interne ,ministeru justitiei…ii instruia el ..nu contaza ce ,,banii ia luat

      • Gicu Hugi Răspunde

        x-ulescu: nu lucrez la stat

        Hahahaha, gluma secolului

        • Gicu Hugi Răspunde

          Probabil nu lucrezi la stat x-ulescu, dar pe la PSD-ALDE tot lucrezi 😉

          • x-ulescu

            Te inseli din nou , nu lucrez la partidele mentionate ,nu sunt membru la nici un partid , tu poti sa crezi ce vrei ,suntem in democratie ( inca ,teoretic) sunt doar simpatizant si sper sa crape de ciuda cant mai multi hastagisti ,cand reamintesc oamenilor cat de ipocriti si mincinosi sunt asa zisii dreptaci ( de dreapta )

  3. Rodica Răspunde

    Da am observat , proiect preluat cica si de cei din Bihor , Harghita , Covasna ( ?! si cei din Valcea ,Arges ,Mehedinti ,Botosani unde a avut udmr-ul voturi nesperat de multe nu s-au aratat interesati de minunatul proiect ? ) ; nu se stie cine de la cine a preluat initiativa , dar se stie sigur ca s-au intors o multime de tineri ……..din drumul lor spre casa ! Poate ne spune primarul , din 2017 , de când o lălăie cu proiectul , cati tineri s-au intors in Satu Mare si care sunt marile ….concerne la care s-au angajat in judet ? Sunt sigura ca cifra este …..alarmant de mica ! Am mai spus-o si cu alta ocazie ( unde am detaliat si argumentat) , praf in ….deșert acest proiect …. maret !

    • J Răspunde

      Buna

      Chiar asa,ar fii interesant sa publice si efectul…
      Ierta-ma,dar la ce sa se intoarca,sincer?

  4. Ionica Răspunde

    Satu Mare va asteapta cu ….mizerie….drumuri rele….noroi…..praf…gunoaie….salarii mici…..femei increzute si versate(pt. cei singuri 😀 ) . Am lucrat aproape 7 ani in strainatate si regret ca m-am intors in SM. La anu’ plec inapoi 🙁

    • peda gogu Răspunde

      probleme cu femeile ? nu ai facut fata ? au cerut mai mult ca in Cluj ..sau ai luat si ,,bonus – ceva in plus de la ele ?

    • satmarean Răspunde

      Drum bun.
      Acum cativa zeci de ani cetatenii din acele tari au ramas in tara lor si au ridicat-o unde se gaseste acum , nu au dat bir cu fugitii unde e mai caldut.
      Daca trebuie schimbat ceva in tara asta TOTI trebuie s-o facem sau unii asteapta s-o faca altii si când va fi bine sa se intoarca si ei. Departe de mine gândul sa-i acuz pe cei care pleaca,fiecare face ce vrea cu viata lui, dar atunci mai usor cu ….parerile .

      • Ionica Răspunde

        @Satmarean….ce sa schimbam? daca unii dintre noi facem curat si vine coibanu cu 2 clase si arunca PETul pe jos. Nu ai cu cine. m-am saturat de analfabetii si lenesii din RO

        • Unu' Răspunde

          Când vezi ciobanu’ că aruncă mizeria pe jos, mai întâi îi spui frumos că a greșit și că ar fii frumos să le ridice și să le arunce la gunoi! Metoda funcționează destul de bine în peste 75% din cazuri!
          Dacă comentează că ce treabă ai tu cu ce face el, îi spui pe un ton mai ferm că ȘI TU trebuie să-i suporți nesimțirea și că ție nu-ți convive, iar dacă face urât, îi f@ți două capace peste cap și-l pui să le ridice urgent!

      • Unu' Răspunde

        Bravo sătmărene, respect atitudinea ta!

  5. Satmarean Răspunde

    Sa stii ca fiecare tara are uscaturile lor. Noi ar trebui cand vedem ca arunca petul sa luam atitudine ,cine are atributii sa-si faca datoria, cand cei care ne conduc o iau pe alaturi sa iesim in strada etc si atunci in timp sigur s-ar face ceva in tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.