Ultima actualizare: azi, 16:22
Locale

TIFF găzduiește expoziția unui fotograf sătmărean. Proiect unic în România, realizat în șapte ani

Fotograful Remus Țiplea este expozant la cea de-a XVIII – a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). Sătmăreanul își prezintă proiectul Dumnezeul meu, fotografii importalizate de-a lungul a șapte ani, inspirate din cele mai importante momente din viața a șase confesiuni religioase din zona Oaș.

Dumnezeul meu nu este un studio teologic, nu este un proiect despre șase comunități religioase diferite, este un proiect despre ceea ce leagă și unește nedezbinând, prin Dumnezeul din noi”, spune Remus Țiplea.

Ortodocși, martori ai lui Iehova, adventiști de ziua a șaptea, penticostali, romano-catolici și protestanți, cu toții impart aceeași legătură spirituală, ia rexpoziția reușește să ilustreze lucrurile pe care le au în comun cele șase confesiuni în ritualurile specific vieții religioase, începând cu botezul, sărbătorile Pascale, sărbătorile de Crăciun, pelerinajele, nunta, sfințitul sau înmormântarea.

Relația cu divinitatea și măsura în care dimensiunea spiritual influențează evoluția socială este una dintre preocupările artistice intens explorate la cea de-a 18-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Expoziția are loc în perioada 31.05.2019 – 9.06.2019, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Născut în 1972 în Negrești Oaș, Remus Țiplea abordeză fotografia documentară și, din când în când, macro. Este autorul a două albume de fotografie: Din Oaș în Paști și Dumnezeul Meu.Fotografiile lui au fost expuse la Londra, Paris, Viena, Berlin, Lisabona, Cluj, Oradea, Baia Mare și Satu Mare, și au fost publicate în The Guardian, La Republica, The Huffington Post , National Geographic, Vice, Dor, Scena 9 dar și în alte publicații naționale și internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.